Підсумки роботи управління гуманітарної політики Бучанської РДА за 2021 рік

Дата: 25.01.2022 12:19
Кількість переглядів: 202

25 січня Голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко за участю  керівного складу провів апаратну нараду. Одним із питань порядку денного були підсумки роботи управління гуманітарної політики Бучанської РДА за 2021 рік.

Доповідала начальник управління гуманітарної політики Бучанської райдержадміністрації Ярослава Полякова.

Фото без опису

Підсумки роботи управління гуманітарної політики Бучанської районної державної адміністрації за 2021 рік.

 

ОСВІТА

На протязі 2021 року: налагоджена співпраця з Департаментами та управліннями освіти, охорони здоров’я, культури, спорту Київської обласної державної адміністрації, очільниками територіальних громад, начальниками відділів освіти, культури, молоді та спорту, директорами медичних закладів територіальних громад Бучанського району. Розроблено посадові інструкції та завдання, опрацьовано 70 звернень. Колектив пройшов навчання у сфері цивільного захисту в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

В Бучанській райдержадміністраціі пройшли практику три людини. Безпосередньо в управлінні гуманітарної політики успішно пройшла переддипломну практику одна студентка.

Створено робочу групу, розроблено проекти герба та прапора Бучанського району та взято участь в засіданнях Комісії з питань символіки Бучанського району.

Відділом освіти Управління зібрана та узагальнена мережа закладів освіти Бучанського району Київської області, яка складає:

заклади загальної середньої освіти - 103

заклад дошкільної освіти - 81  

інклюзивно-ресурсні центри – 5

позашкільні навчальні заклади - 16

         Управлінням взято участь в першому регіональному форумі "Реформа шкільного харчування" в м. Буча, який відбувся за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської.

Відділ освіти Управління:

  •  щоденно надає інформацію про хід вакцинальної компанії. Рівень вакцинованих працівників освіти виріс майже на 51% -
    з 46,6 % до 97 %.
  • постійно бере участь  в робочих онлайн нарадах керівників місцевих органів управління освітою районних державних адміністрацій та керівників місцевих органів управління освітою територіальних громад з питань організації вакцинації працівників закладів освіти.

У вересні 2021 року в рамках проєкту Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна» проведена районна екологічна акція «Зростаємо разом», в якій взяли участь 6937 першокласників Бучанського району.

Фото без опису

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Сектором охорони здоров’я Управління зібрана мережа закладів охорони здоров’я  Бучанського району Київської області.

Загальна кількість закладів охорони здоров’я  вторинного рівня – 4

Загальна кількість центрів первинної медико-санітарної допомоги – 10

Амбулаторій – 60

ФАПів - 56

Створено Координаційну раду з питань розвитку медичної галузі Бучанського району Київської області, крім того організовано роботу кол-центру для запису населення на вакцинацію проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, в рамках роботи якого налагоджена співпраця з працівниками центрів масової вакцинації та пунктів щеплень Бучанського району Київської області.

За період кампанії з вакцинації з 30.04.2020 р. по 25.01.2022 р. в Бучанському районі здійснено щеплень 452.265

Також створено мобільні групи з перевірки дотримання протиепідемічних заходів, проводиться щоденний моніторинг стану забезпеченості медичних закладів, які лікують пацієнтів, що захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19 необхідним обладнанням та ліками, рівня заповнюваності ліжок та забезпеченості киснем.

Окрім цього, здійснюється постійний контроль за реалізацією проєкту «Приймальні відділення 2021» в рамках програми Президента України «Велике будівництво» в КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Ірпінської міської ради та КНП «Макарівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Макарівської селищної ради.

Фото без опису

КУЛЬТУРА

Сектором культури, молоді та спорту зібрана мережа діючих закладів культури:

Закладів  культури – 38

Бібліотек – 63

Спортивних об’єктів – 109

Активних парків - 13

Крім того зібрана мережа історично-культурних пам’яток Бучанського району Київської області. Задекларовані та розроблена відповідна документація на 14 нових археологічних об’єктів що мають велику історичну цінність для Бучанського регіону зі встановленням меж та визначенням координат.

Здано в Київську ОДА річний звіт із фізичної культури та спорту за Формою 2-ФК.

В межах Бучанського району протягом 2021 року в рамках програми Президента України «Здорова Україна» сприяли встановленню та відкриттю 13 локацій активних парків на території громад Бучанського району.

Долучилися до організації свята Дня Святого Миколая для дітей освітян та медичних працівників усіх територіальних громад Бучанського району та організовано захід до Новорічних та Різдвяних свят для дітей, які виховуються в прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу.

 

За результатами наради  визначили  пріоритетні напрями діяльності:

впровадження високих соціальних стандартів життя;

охорона здоров’я, впровадження стандартів здорового способу життя;

забезпечення прав людей з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями;

гарантування права людини на безпечне довкілля;

розвиток освітнього і наукового простору;

вільний доступ широких верств суспільства до культурних надбань та захист культурної спадщини;

підтримка сучасних форм мистецької та інтелектуальної творчості;

розвиток діалогу держави і громадянського суспільства.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень