1 серпня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю»

Дата: 06.08.2021 11:10
Кількість переглядів: 356

1 серпня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю» (реєстр. № 1665-ІХ).
Акт, прийнятий Верховною Радою України 15 липня 2021 року, опубліковано в газеті «Голос України» 31 липня.

Фото без опису

Документ встановлює новий порядок забезпечення осіб з інвалідністю пристосованим до їх потреб житлом, зокрема шляхом заміни займаних ними приміщень, що сприятиме додержанню та реалізації прав цих людей.

Така заміна здійснюється шляхом:
- обміну найманого житла (крім приватного житлового фонду);
- надання нового помешкання, за умови передачі особою з інвалідністю займаного житла у власність територіальної громади.

Надане житло обов’язково повинне відповідати вимогам щодо безперешкодного доступу та бути пристосованим до потреб особи з інвалідністю.

Кабінету Міністрів доручено протягом шести місяців забезпечити прийняття і затвердження нормативно-правових актів, передбачених цим Законом та організувати перегляд і приведення міністерствами й іншими органами центральної виконавчої влади їх законодавчої бази у відповідність із цим Актом.
Згідно із прикінцевими положеннями, Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності.

Детальніше: https://bit.ly/3jn1AdT


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень