ДО УВАГИ ФЕРМЕРІВ!

Дата: 11.08.2021 14:08
Кількість переглядів: 241

Фермери Київської області мають можливість подати заявки на отримання від держави фінансової підтримки на розвиток своїх господарств.

Йдеться про такі напрямки допомоги, як:

- часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених);

- фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг;

- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь новоствореним фермерським господарствам;

- спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності.

ВАЖЛИВО:

Фінансова підтримка надається:

- фермерському господарству, яке має чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн гривень, у власності або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення;

- зареєстрованому в поточному році фермерському господарству, у власності або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення, незалежно від обсягу чистого доходу.

Часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених), надається у розмірі 90% вартості, але не більше ніж 10 тис. гривень.

Фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг надається один раз у розмірі, що не перевищує 36 тис. гривень, за умови попередньо укладеного до кінця поточного бюджетного періоду договору та на підставі актів виконаних робіт.

За цими напрямами підтримка здійснюється через уповноважений банк, що підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва.

Граничний строк подання документів для отримання фінансової підтримки – 15 листопада поточного року.

Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь надається новоствореним фермерським господарствам один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 5 тис. грн на 1 га, але не більше 100 тис. грн.

Граничний строк подання документів – 30 жовтня поточного року.

Для отримання бюджетної субсидії новостворені фермерські господарства заявки та документи подають до Київського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 13/1, 3 поверх, кім.317.

Телефон для довідок: 067-226-31-51, 066-265-07-49.

Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності надається на безповоротній основі одержувачам, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5 тис. гривень, але не більше 250 тис. гривень.

Граничний строк подання документів для отримання дотації за утримання корів – 31 серпня поточного року.

Заявки та документи надаються управлінню агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 13/1, 3 поверх, кім.307.

Телефон для довідок: (044) 289-16-54.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень