Україна продовжує роботу в напрямку реалізації інвестиційних проектів в агропромисловій сфері

Дата: 03.09.2021 11:32
Кількість переглядів: 221

2 вересня, у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбулося друге пленарне засідання спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Держави Катар.

Результатом попередніх напрацювань, реалізації інвестиційних проектів в Україні та обговорення питань співробітництва у сфері агропромислового комплексу стало укладення двох Меморандумів про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та катарськими компаніями: Baladna (QPSC), WIDAM FOOD COMPANY (QPSC).

Сторони домовилися співпрацювати та здійснювати обмін інформацією у сфері інвестиційних агропроектів в Україні.

Також сторони підтвердили зацікавленість у розвитку молочної галузі, зокрема, молокопереробної. 

Укладення Меморандумів сприятиме інноваційно-інвестиційному розвитку сфери молочного виробництва України та забезпеченню продовольчої безпеки в цілому.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький підкреслив, що попередні домовленості, досягнуті під час візиту Президента України Володимира Зеленського та Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка до Катару у квітні цього року, знаходять практичну імплементацію.

«Сьогодні ми підписали меморандум з однією із найбільших компаній Катару, яка має дуже гарну експертизу, знання про технології. Приміром, середній надій на корову на їхніх підприємствах у Катарі становить 40 літрів на день і є одним із найвищих у світі. Тому важливо, що катарські технології будуть залучені в розвиток молочного поголів’я в Україні», – резюмував Тарас Висоцький.

Він також зазначив, що це, перш за все, надасть нові робочі місця в сільській місцевості та сприятиме збільшенню доданої вартості.

https://minagro.gov.ua/ua/news/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень