Відбулася зустріч з питань українсько-польського співробітництва в рамках провадженя інвестиційних проектів на теренах Бучанського району

Дата: 04.09.2021 16:08
Кількість переглядів: 213

03 вересня відбулася зустріч голови Бучанської райдержадміністрації Миколи Ляшенка з головою Комітету з питань ринків капіталу та ІРО Польсько-української торгової палати Олексієм Пасічником та Фундатором аграрно-трейдінгової платформи Gazda System Володимиром Кулінічем.

У зустрічі взяли участь: голова районної ради Бучанського району Володимир Дубас, керівник апарату районної ради Людмила Забела та депутати районної ради Ганна Страховська і Богдан Кавулич.

Микола Ляшенко коротко поінформував про основні тенденції в розвитку та здобутки Бучанського району і, зокрема, у будівельному секторі. Також було презентовано економічний, торгівельний та інвестиційний потенціал та перспективи розвитку району. Зокрема, було підкреслено що українсько-польське співробітництво тільки зміцнюватиметься, так як Україна стала на шлях європейської інтеграції.

"Варто підкреслити, що міжрегіональне співробітництво є важливою складовою стратегічного партнерства України та Республіки Польща, ефективним засобом європейської інтеграції України, а також практичним механізмом впровадження європейських стандартів на регіональному та місцевому рівнях" - наголосив голова Бучанськоі райдержадміністрації.

Слід зазначити, що для вирішення ключових питань українсько-польського міжрегіонального співробітництва на міжурядовому рівні створено інституційний механізм – Українсько-польську Міжурядову Координаційну Раду з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС). МКРМС приймає рішення з ключових питань міжрегіонального співробітництва, визначає загальні напрямки і головні принципи його розвитку, надає компетентним органам України і Польщі відповідні пропозиції, розроблює спільні програми діяльності, спрямовані на розвиток міжрегіональної співпраці та в цілому координує міжрегіональне співробітництво на рівні областей України та воєводств Республіки Польща.

На сьогодні, Україна має найрозвинутішу мережу міжрегіональної співпраці саме з Республікою Польща. Практично всі області України та воєводства Польщі уклали угоди про міжрегіональне співробітництво.

Процес укладання двосторонніх угод про партнерство на рівні міст, районів і селищ з боку України та міст, повітів і ґмін з боку Польщі має сталу тенденцію до зростання. На регіональному та місцевому рівнях між Україною та Польщею на сьогодні підписано близько 450 угод про міжрегіональне співробітництво.

В рамках такої співпраці створюються і реалізуються проекти, які дають позитивні зміни в багатьох громадах обох держав, а ефективне співробітництво приносить реальну користь мешканцям по обидва боки кордону. Велика кількість локальних ініціатив можуть бути прикладом для інших громад, а також формувати передумови для позитивних змін та розвитку українсько-польських відносин. Саме тому, потрібно підтримувати на загальнодержавних рівнях регіональні ініціативи співпраці, а також розширювати можливості учасників у європейських програмах, зокрема і при плануванні програмного періоду 2021-2027.

Також Микола Ляшенко запропонував розглянути питання щодо залучення інвестицій у будівництво логістичних та індустріальних парків, туристичну галузь, ресторанний бізнес та у ІТ сфер та у будівництво доріг державного і міжнародного значення.

Наголосивши на позитивному характері співпраці між країнами і, водночас, відзначивши серйозні передумови для зростання кількості спільних проектів, Микола Ляшенко запропонував активізувати співпрацю між Україною і Польщею на основі міжрегіональної взаємодії, зокрема підготувати і провести спільний бізнес форум з питань міжрегіонального співробітництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень