Розвиток міжмуніципального співробітництва: Комітет ВРУ підтримав відповідний законопроєкт

Дата: 09.09.2021 10:43
Кількість переглядів: 236

Профільний Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт №5742 «Про внесення змін до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо впорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад» для розгляду в першому читанні. Йдеться, зокрема, про удосконалення порядку укладення договорів про співробітництво тергромад.

Фото без опису

«Питання співробітництва стає все більш актуальним для новостворених громад. Так, громади ефективно використовують наявні ресурси для соціального, економічного та культурного розвитку територій на договірних засадах. Але в зв’язку зі змінами адмінтерустрою, реорганізацією органів місцевого самоврядування, перерозподілу їх повноважень виникла необхідність удосконалити процедуру укладення договорів про співробітництво громад», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо:

- запровадження процедури приєднання територіальних громад до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою шляхом укладення додаткового договору про приєднання до організованого співробітництва;

- визначення змішаного договору про співробітництво, в якому можуть міститися елементи різних форм співробітництва;

- надання можливості проводити засідання комісій з підготовки проєкту договору про співробітництво, а також громадських обговорень щодо організації співробітництва у дистанційній формі.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що одним із важливих завдань на 2021 рік є удосконалення форм міжмуніципального співробітництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень