Покинутий замок під Києвом першої половини ХІХ століття

Дата: 15.09.2021 13:11
Кількість переглядів: 320

Маєток родини Остен-Сакен (або ж Немішаївський палац), точніше напрочуд фотогенічні руїни, що збереглись від нього, знаходяться на межі смт Немішаєве та села Мироцьке.

Фото без опису

Будівля мала багато власників. Ще у 1805 була подарована графу Карлу Сакену. За радянських часів тут розташовувалися дитячий садок, клуб, сільрада.

Пожежею 2000 року було знищено все внутрішнє оздоблення палацу, меблі й старовинні експонати. Величний особняк перетворився на руїни. Однак у такому стані він приваблює ще більше туристів-любителів історії.

Все, що збереглося - красиві колони та фігурне різьблення на фасаді. Дуже містичне місце, де можна гуляти, розглядаючи руїни, відпочивати в парку, що оточує садибу, або влаштувати шикарну фотосесію.

Як доїхати?

Окрім власного транспорту, дістатись у Немішаєве із Києва досить просто. На електричці із Київ-Пасажирського чи інших зупинок, таких як Караваєві Дачі, Київ-Волинський чи Київ-Святошин. Садиба знаходиться десь в 25 хвилинах ходьби від залізничної станції і в 10 хвилинах від Варшавської траси.

Фото з INST dmytro.s.piddubnyi

Управління туризму Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень