Микола Ляшенко привітав фахівців лісової галузі Макарівської та Бишівської територіальних громад з нагоди професійного свята

Дата: 20.09.2021 08:08
Кількість переглядів: 309

З нагоди Дня працівників лісового господарства голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко та перший заступник голови Бучанської райдержадміністрації Андрій Діхтярук взяли участь в урочистих заходах. Микола Ляшенко привітав директора ДП «Макарівський лісгосп” Віталія Смоліна та його колектив з їхнім професійним святом, побажавши наснаги та процвітання на обраній стезі.

Сам захід відбувся в обрядовому залі Макарівського будинку культури, де фахівців лісової галузі Макарівського та Бишівського краю нагородили почесними грамотами та подяками від керівництва Київської області, Бучанського району, Макарівської та Бишівської територіальних громад та громадських організацій.

Фото без опису

Значення лісогосподарського комплексу для рекреації, здоров’я людини, підтримання природної рівноваги важко переоцінити, тому питання розвитку лісового господарства набуває пріоритетного значення в Україні. Лісове господарство належить до господарських комплексів, що мають стратегічне значення для національної економіки, оскільки охоплює всі процеси, що пов’язані з відтворенням та використанням стратегічного ресурсу – лісу.

Фото без опису

У ході заходу Віталій Смолін презентував присутнім досягнення підприємства за рік свого керівництва.

Приємно відмітити, що Віталій Смолін та його команда винайшли шляхи та засоби у розв’язанні проблем та провели реформування лісового господарства у ввіреному їм Макарівському лісовому господарстві, що забезпечило розвиток лісового господарства, задовольнило потреби суспільства в лісових ресурсах, створило більш сприятливі умови для розвитку підприємництва та нові робочі місця, забезпечило збільшення заробітних виплат працівників лісового сектора, збільшило податки до державного та місцевого бюджетів, створило всі умови для зростання інвестицій в лісову галузь Макарівщини.

Дайджест презентації в основних показниках:

На державному підприємстві «Макарівське лісове господарство» працює 197 працівників, 8 структурних підрозділів. Загальна площа лісгоспу становить 26535 га.

Підприємство є бюджетоутворюючим у Макарівській територіальній громаді.

Фото без опису

За рік роботи керівника Віталія Смоліна значно підвищено показники:

По заробітній платі працюючих:

середня заробітна плата працюючих становила 11159 грн , на сьогоднішній день середня зарплата працівників складає 26046 грн (+14887 грн) або на 233% більше.

По чистому доходу від реалізації товарів робіт послуг:

За рік роботи чистий дохід по лісгоспу виріс майже на 301 %.

З початку 2021 року реалізація склала 121913,3 тис. грн. що на 265,4 % більше ніж за аналогічний період минулого року (45943,6 тис.грн.).

Фото без опису

По заготівлі деревини:

Площа суцільних зрубів за рік зменшилась.

Площа суцільних зрубів за 2020 рік склала 215 га, в тому числі від РГК 173 га.

На 2021 рік площа суцільних зрубів складе 152 га, в тому числі 145 га від РГК.

Завдяки якісному підходу до раціональної розробки лісосік (розкряжуванню деревини), підвищено рівень виходу ділової деревини від лісозаготівель, особливо на суцільних рубках головного користування. В порівнянні з минулорічним періодом цей показник виріс на 8,5%.

Фото без опису

Податки:

За 6 міс. 2020 рік по ДП «Макарівський лісгосп» сплачено податків до бюджетів всіх рівнів всього на суму 8604 тис.грн., в тому числі до Державного бюджету 4525 тис. грн., до місцевого бюджету 874 тис. грн., ЄСВ – 3205тис. грн.

В 2021 році з початку року до бюджетів всіх рівнів сплачено 29535 тис. грн., що на 343 % більше ніж за аналогічний період минулого року; до Державного бюджету -16368 тис. грн, до місцевого – 8980 тис. грн, ЄСВ – 4129 тис. грн.

На сьогодні усі борги підприємства погашено, працівники працюють повний робочий день, а їх середня заробітна плата становить понад 26 тисяч гривень. За рік діяльності чинного керівництва, підприємство зі статусу банкрутства перейшло до бюджетоутворюючого в Макарівській територіальній громаді.

Фото без опису

Основним завданням лісівників Макарівського лісового господарства є збереження та примноження лісових масивів, створення комфортних умов праці для працівників та співпраці для бізнесу, який працює, дотримуючись чинного законодавства. І тільки тоді, лісові масиви будуть рости, а сплачені податки - збільшуватись.

Для працівників лісової галузі Макарівської та Бишівської територіальних громад прозвучали пісенно-музичні номери у виконанні народного аматорського жіночого колективу "Зоряниця" та учениць відділення бандури Дитячої школи мистецтв Макарівської селищної ради.

За матеріалами державного підприємства "Макарівське лісове господарство"

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень