До онлайн-навчання з питань адміністрування соцзахисту вже залучилися близько 1000 фахівців територіальних громад із 6 регіонів

Дата: 30.09.2021 10:09
Кількість переглядів: 205

Міністерство соціальної політики реалізує інноваційний навчальний проект для територіальних громад України в онлайн -форматі «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні територіальних громад». Він передбачає проведення дистанційно двадцяти навчальних заходів, які відбуваються в межах третього етапу навчальних заходів. Представники громад отримують актуальні знання стосовно моделей соціального захисту в умовах децентралізації повноважень.

Фото без опису

Навчання відбувається в рамках проекту Модернізація системи соціальної підтримки населення України, який Мінсоцполітики реалізує спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Воно передбачає набуття фахівцями територіальних громад відповідних компетенцій з питань соціального захисту населення і захисту прав дітей. Спеціально для організації дистанційного навчання було створено навчальний портал для територіальних громад https://portal-gromady.msp.gov.ua/. Він містить відеоуроки, переліки дотичних нормативно-правових документів, презентації, опис кращих практик територіальних громад тощо. Це дає можливість представникам територіальних громад не тільки брати участь у навчальних семінарах і тренінгах, а й проводити самостійну роботу з використанням розміщених на порталі матеріалів.

Згідно з затвердженим графіком у 2021-2022 рр. відбудуться 16 регіональних семінарів-тренінгів. У них візьмуть участь представники близько 1000 територіальних громад з 16 областей України. Також до цих тренінгових програм залучаються представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих державних адміністрацій, служб у справах дітей, обласних центрів соціальних служб.

Окрім регіональних семінарів та самостійної роботи учасників, для 500 новостворених територіальних громад заплановані 4 навчальні заходи у форматі відео-візиту.

Очікуваним результатом навчального проекту є суттєве підвищення компетентнісних характеристик фахівців територіальних громад. Це значно сприятиме покращенню рівня організації соціального захисту населення України, який буде досягнуто завдяки співпраці Міністерства соціальної політики й Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

На поточний час в онлайн-семінарах загалом взяли участь 1000 представників тергромад із 6 регіонів: Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської, Запорізької та Київської областей. А у жовтні п.р. такі заходи будуть організовані для громад з Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей.

За словами заступника Міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, «ще донедавна можливість отримати соціальні послуги залишалась на рівні районів та міст, при децентралізації цей вектор було змінено та перенесено роботу на рівень територіальних громад. Зважаючи на це, ми повинні були надати та уніфікувати інструменти, які б наблизили можливість вирішення проблеми до місця проживання кожної людини. На сьогоднішній день уся територія нашої держави покрита територіальними громадами, тому і функціонал має бути однаковим для всіх.

Головне – щоб мешканці мали доступ до соціальної підтримки, щоб кожна сім’я вийшла зі складних життєвих обставин».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень