На території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» пройшов обласний захід до Дня захисників та захисниць України

Дата: 09.10.2021 16:15
Кількість переглядів: 395

8 жовтня в с. Нові Петрівці Вишгородського району на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» відбулися обласні урочисті заходи, приурочені до Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Дня створення Української Повстанської Армії та свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Фото без опису

На свято були запрошені учасники АТО та родини загиблих Київської області, представники обласних та місцевих органів виконавчої влади Київщини.

Голова КОДА Василь Володін привітав усіх присутніх з прийдешніми святами та зазначив, що боротьба українського народу за право бути вільними, символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Уже восьмий рік триває боротьба за свободу і цілісність України. За цей час 19,5 тис. жителів Київщини взяли участь у бойових діях, в яких, на превеликий жаль, загинуло 362 наших воїна. 

Під час заходу учасникам АТО, волонтерам та матерям та дружинам загиблих Героїв були вручені грамоти,  нагороди,  цінні та пам’ятні подарунки.

Також в рамках святкування було проведено фестиваль патріотичної пісні «Козацька покрова», участь у якому взяли виконавці народних і сучасних патріотичних музичних творів, професійні та аматорські творчі гурти.

Фото без опису

Василь Володін підреслив, що  сучасні патріотичні пісні, через загострене становище в Україні, нерідко стають гімном подій чи духовного стану нації, вони проникають в усі сфери життя українців, здатні виховувати у молоді національну свідомість та патріотичні почуття. Пісня спроможна відродити ці одвічні цінності, вона доступна широкій аудиторії і саме розвиток пісенної творчості патріотичного спрямування здатен формувати активну життєву позицію українців.

Після урочистої частини на чолі з керівництвом Київської області було покладання квітів до портретів загиблих в російсько-українській війні захисників і захисниць України, ознайомлення з експонатами Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», відвідання тематичних локацій з усіх громад Київщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень