У свято Покрови в селищі Гостомель встановили нові хрести на давню козацьку церкву Покрови Пресвятої Богородиці

Дата: 18.10.2021 09:27
Кількість переглядів: 291

Так співпало, що 14 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва та День захисника України! А для Гостомельської громади це ще й день селища!

На жаль, ситуація з тенденцією зростання на коронавірусну хворобу не дали можливості гучно відсвяткувати день народження Гостомеля, та деякі заходи, приурочені до згаданих свят таки відбулися.

Голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко взяв участь в освяченні і встановленні нових хрестів на давню козацьку церкву Покрова Пресвятої Богородиці, яка була зведена у середині 18 століття на кошти гайдамацького полковника Семена Палія.

Фото без опису

Також відвідали військове містечко, де проінспектували будівництво дитячого садочку та добудову до Гостомельського ліцею № 2. Темпи і бажання керівництва Гомельської громади вражає.

У військовій частині Національної гвардії України разом з командиром військової частини 3018 Іваном Миропольським та командиром військової частини 3071 Володимиром Олішевцем вшанували пам'ять загиблим воїнами в російсько-українській війні.

Згодом офіційну церемонію щодо вшанування пам’яті загиблим на Сході України мешканцям Гостомеля було продовжено на Алеї Слави, де висловив глибоку подяку батькам та рідним загиблих, побажав усім мешканцям Гостомеля миру та щасливої долі у кожну домівку. На превеликий жаль, герої вмирають, але ми будемо шанувати їх пам'ять, віддавати почесті нашим героям та розповідати нащадкам про подвиги та боротьбу наших воїнів, захисників та захисниць заради нашої держави, заради українського народу, заради майбутнього України.

Фото без опису

На заходах також були присутні: голова Гостомельської селищної ради Юрій Прилипко, народний депутат України Сергій Шахов, політик Анатолій Присяжнюк, депутат Київської облради Вадим Геращенко, голова Бучанської районної ради Володимир Дубас та депутат Бучанської райради Василь Феєр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень