Микола Ляшенко вручив ветеранам-афганцям та ветеранам АТО/ООС рішення на відведення земельних ділянок у Гостмельській громаді

Дата: 21.10.2021 09:01
Кількість переглядів: 173

20 жовтня голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко вручив ветеранам-афганцям та ветеранам АТО/ООС рішення на відведення земельних ділянок у Гостмельській громаді. Захід відбувся в Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації населення та був приурочений до Дня захисника та захисниць України.

Фото без опису

Ця історія почалася ще у 2017 році і тільки зараз після проведення децентралізації, коли багато повноважень щодо надання соціальних гарантій від держави делеговано на рівень місцевих органів влади, за мого сприяння було вдруге вирішено питання щодо відведення земельних ділянок тим, хто дійсно заслуговує і потребує, тим хто стояв на захисті нашої держави.

Микола Ляшенко отримав подяки від Оперативного командування «Південь», генерал-майора Андрія Соколова за активну громадянську позицію, значний особистий внесок в організацію по наданню допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та від Української спілки ветеранів Афганістану за підтримку та реальну допомогу ветеранам війни в Афганістані та ветеранам АТО/ООС у забезпеченні їх соціальних гарантій і створенні сприятливих умов для зміцнення та соціально-економічного розвитку ветеранів громади.

Фото без опису

Сьогодні тисячі борців за волю і незалежність України мужньо захищають кордони держави, не даючи ворогу жодного шансу. В цей день вся Україна вшановує своїх захисників, пишається ними та з нетерпінням чекає повернення їх додому. Нехай мир і радість наповнюють ваші серця, а віра та надія завжди супроводжують у нелегкій та почесній справі захисту України.

Нагадуємо, що законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Відповідно до статті 12 (пункт 14) Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» учасникам бойових дій надають, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва. Надання у власність земельних ділянок здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень