В с. Гнатівка Білогородської територіальної громади Бучанського району відбулося відкриття «Європейського центру Хесед» у єврейському містечку Анатевка

Дата: 21.10.2021 23:20
Кількість переглядів: 383

Ми часто чуємо ці слова: доброта, сердечність, милосердя, людяність. Цілком природнім і закономірним вважається допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, заступитися за беззахисного, порятувати хворого. Сьогодні дзвони б’ють на сполох, закликаючи нас до милосердя, до доброти, бо тільки доброта робить нас справжніми людьми.

І дійсно, щоб повірити у добро, потрібно почати вчиняти його.

Саме сьогодні, 21 жовтня голова Бучанської райдерждаміністрації Микола Ляшенко разом із своїм заступником Максимом Петльованим на запрошення Головного раввина України і Києва Моше Реувен Азмана взяли участь в урочистому відкритті «Європейського центру Хесед» у єврейському містечку Анатевка, що знаходиться в с. Гнатівка, вул. Старожитомирська, 47 Білогородської територіальної громади Бучанського району.

На відкритті цього центру були присутні Генеральний директор раввинского центру Європи рабин Ар'є Гольдберг, раввини Йосиф Баймікер та Абба Турецкий, Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський, начальник відділу охорони культурної спадщини та релігії управління культури Київської облдержадміністрації Світлана Ткачук, засновник благодійного фонду з боротьби з раком молочної залози «Квітна» Уріель Штерн, заступник голови Вишневої міської ради Михайло Заславський.

Метою цього центру є:

- допомога людям, які потребують медичне обладнання для реабілітації;

- сприяння людям різного віку здійснити якісний і повноцінний відновлювальний курс після травм, оперативних втручань або інших захворювань, в т.ч. і COVID-19;

- допомога малозабезпеченим сім’ям з обладнанням для немовлят тощо.

Центр надаватиме в оренду на тривалі терміни різні види реабілітаційного медичного обладнання: кисневі концентратори, крокуючі ролери, ходунки, опори для ліжка, інвалідні коляски, східці у ванну, милиці тощо.

Отримати в безоплатне користування медичне обладнання зможуть жителі Бучанського району та Київщини, незалежно від національності та віросповідання.

Також сьогодні урочисто заложили першу цеглину в будівництво адміністративного центру та складу для медичного обладнання «Європейського центру Хесед».

Слід зазначити, що за допомогою та за сприяння раввинского центру Європи такі центри допомоги та реабілітації вже відкрито у 14 містах України, допомогою яких вже скористалися сотні тисяч людей, які її потребували.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень