Торф'яну пожежу в с. Раківка Бучанського району ліквідовано завдяки оперативній роботі колективів ДПРЧ Ірпінської, Бучанської, Димирської територіальних громад

Дата: 26.10.2021 10:27
Кількість переглядів: 426

Бучанська районна державна адміністрація висловлює щиру вдячність за високопрофесійну, самовіддану і оперативну роботу колективам ДПРЧ Ірпінської, Бучанської, Димирської територіальних громад, які беруть участь у ліквідації торф’яної пожежі в с. Раківка Бучанського району, площа якої становить 2 га.

Фото без опису

Незважаючи на велику площу пожежі та досить складні умови гасіння, пожежники-рятувальники проявили свої найкращі професійні якості і станом на 25 жовтня 2021 року ліквідували загоряння торф’яника площею 1,5 га.

Пожежі на торфовищах вважаються одними із найнебезпечніших та затяжних. Поклади торфу не горять відкритим вогнем, а тліють вглиб та важко піддаються гасінню. Вітряна погода, торфяний пил і суха трава сприяють швидкому збільшенню площі займання. Для того, щоб загасити 1 кв.м. торфополя, необхідно близько 500 літрів води. Не кожен дощ може це зробити, хіба що сильна злива. Тому вогнеборцям доводиться тривалий час проливати тліючі ділянки торфополів, використовуючи різні методи та способи ліквідації надскладних пожеж.

Зважаючи на відсутність тривалих опадів цієї осені, просимо населення району бути вкрай обачними у використанні відкритого вогню та проведенні сільськогосподарських робіт, аби запобігти пожежам в екосистемах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень