Денис Шмигаль: Попри світову енергетичну кризу, ціна на електроенергію для промисловості в Україні суттєво нижча, ніж у Європі

Дата: 03.11.2021 14:13
Кількість переглядів: 185

За ініціативи Президента України, тариф на електроенергію для 80% українських родин було знижено до 1,44 грн за кВтгод з 1 жовтня цього року. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Запорізьку область.

Очільник Уряду зазначив, що для домогосподарств із місячним рівнем споживання більш як 250 кВтгод тариф на електроенергію залишився без змін.

«Тарифи на електроенергію для населення встановлює Уряд, і в Україні цей тариф найнижчий серед усіх європейських країн. Більше того, з 1 жовтня було ухвалено рішення про зниження тарифів на електроенергію, і ми не плануємо їх підвищувати. Уряд розуміє, що в умовах коронакризи необхідно підтримати людей», — відзначив Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр підкреслив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні визначається за ринковими принципами: на основі прямих договорів або на біржі. У жовтні ціни на спотових ринках України були суттєво нижчі від європейських.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень