В Держлісагентстві пройшла розширена нарада щодо забезпечення реалізації прав людей на вільний доступ до лісу

Дата: 11.11.2021 14:29
Кількість переглядів: 217

За ініціативи голови Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця, народного депутата України Ольги Василевської-Смаглюк та голови Бучанської районної державної адміністрації Миколи Ляшенка в Держлісагентстві пройшла розширена нарада щодо забезпечення реалізації прав людей на вільний доступ до лісу.

З метою належного правового врегулювання даної ситуації, забезпечення безумовного виконання положень Лісового кодексу України користувачем мисливських угідь, вжиття відповідних заходів постійними лісокристувчами до участі в нараді також були запрошені представники правоохоронних органів, депутати Київської обласної ради, начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко, представники ДП «Клавдієвський лісгосп», ДП «Київський лісгосп» та ТОВ «МРК Ярик».

Так, в адміністративних межах Немішаївської громади ТОВ «МРК Ярик» на підставі договорів з державними лісогосподарськими підприємствами здійснили облаштування біотехнічної споруди (вольєру) загальною площею майже 500 га. При цьому, всупереч вимогам ст. 66 Лісового кодексу України, вільний доступ громадян на територію лісових угідь відсутній вже понад 5 років.

Під час наради заступник голови Бучанської райдержадміністрації Максим Петльований наголосив на необхідності забезпечення безумовної реалізації прав людей на вільний доступ до лісу та приведення у відповідність облаштованих біотехнічних споруд наявним проектним рішенням.

За результатами наради прийняли рішення щодо надання відповідного доручення головою Держлісагенства керівникам зазначених державних підприємств про розгляд питання стосовно розірвання договору про умови здійснення біотехнічних заходів з користувачем мисливських угідь в односторонньому порядку.

Питання дотримання реалізації прав людей має бути пріоритетом для усіх суб’єктів господарювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень