Виховання дітей - це кропітка робота та велика відповідальність

Дата: 19.11.2021 15:26
Кількість переглядів: 237

У продовження зустрічі, яка відбулась в Бучанській райдержадміністрації 4 листопада ц.р. за участі асистента директора з питань Європи американської організації MANNA Worldwide Кері Кондракі та Володимира Резмера, під час якої піднімалось питання сприяння в організаційно-адміністративних заходах щодо відкриття Центру для дітей в с. Горбовичі Дмитрівської громади, сьогодні, 19 листопада Голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко здійснив робочий візит до запропонованого під згаданий центр будинку.

Метою візиту була інспекція щодо відповідності  дотримання усіх норм та стандартів для виховання та проживання дітей у прийомній сім’ї.

Як повідомлялось раніше, площа будинку складає 800 м2, має 22 кімнати, 11 санвузлів, 2 кухні, великий спортивний зал з відповідним устаткуванням для занять фізичною культурою та кімнатою для відпочинку. У всіх кімнатах є м’які меблі, килимове покриття, у достатній кількості іграшки, книги, телевізор, wifi, музичні інструменти.

Добре облаштована і навколобудинкова територія і двір. Є спортивний майданчик, ігрові надбудови для дітей, альтанки для відпочинку та барбекю, декілька теплиць для вирощування овочів.

Наразі у сім*ї виховується 6 дітей, в т.ч. прийомних. В планах взяти на виховання до 25 дітей-сиріт.

Можна зрозуміти прагнення батьків-вихователів влаштувати долю якомога більшої кількості дітей-сиріт. Водночас необхідно враховувати, щоб це не призвело до порушення соціальних вимог оптимального розвитку дітей, оскільки в такому разі дитячий будинок сімейного типу більше нагадуватиме міні-інтернат, ніж родину. Переобтяженість батьків-вихователів як у фізичному, так і психолого-педагогічному плані не дозволить приділити кожній дитині належні турботу та увагу, на що також було вказано під час розмови.

Вирішили опрацювати зазначене питання з усіма причетними службами району та органами місцевої влади для забезпечення належних умов і підтримки сім’ї Резмер у такій делікатній та відповідальній місії по соціальному захисту дітей, котрі з різних причин опинилися поза сімейним оточенням. Дуже важливо аби діти отримали умови для проживання, стаціонарний догляд та послуги  соціально-психологічної реабілітації.

Микола Ляшенко зазначив: "Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Дорослі люди повинні пам’ятати  про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. Суспільство та кожен з батьків хочуть, щоб діти були добрими, світлими, щирими і сердечними.  Виховання дітей - це кропітка робота та велика відповідальність".  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень