Уряд реалізує низку масштабних цифрових проектів, що сприятимуть покращенню бізнес-клімату в Україні

Дата: 22.11.2021 11:11
Кількість переглядів: 180

Цифровізація економічних процесів дозволить створити комфортні та прозорі умови для ведення бізнесу Україні. Про це розповів заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра під час форуму “Бізнес без паперу”.

Фото без опису

“На сьогодні Е-дозвіл - це флагманський цифровий проект в Мінекономіки. На першому етапі в електронний формат буде переведено 13 найпопулярніших ліцензій. Для отримання цих дозвільних документів бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку. Тепер підприємці зможуть отримувати необхідні ліцензії максимально просто та швидко, а весь процес обробки документів стане абсолютно прозорим. Перелік ліцензій, доступних онлайн, буде постійно розширюватись”, - зазначив Ігор Дядюра.

Ще один важливий проект Мінекономіки - “Е-підприємець”, який надасть можливість підприємцям отримувати всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності.

Наприклад, для відкриття перукарні підприємцю потрібно отримати 18 документів - від реєстрації бізнесу до вивіски. При чому важливо дотримуватись принципу послідовності, тобто не можливо отримати документ №3, поки не отримав №1-2. У проекті “Е-підприємець" буде реалізовуватись принцип "ланцюжка". Після запуску “Е-підприємця” подати заявку з пакетом необхідних документів можна буде одразу. Підприємець зможе відстежувати свою заявку і в кінці отримати повний пакет документів для започаткування власної справи.

Також Ігор Дядюра наголосив, що важливою умовою для розвитку сучасної інноваційної економіки, малого та середнього бізнесу є дерегуляція трудових відносин.

“Нещодавно був прийнятий в першому читанні законопроект №5388 “Про дерегуляцію трудових відносин”. Це важливий крок для спрощення ведення бізнесу. На сьогодні надмірна зарегульованість трудових відносин часто призводить до того, що суттєва їх частина знаходяться в тіні. Законопроектом пропонується скасувати понад 30 обов’язкових кадрових документів. Роботодавець та працівник самостійно домовлятимуться про доцільність ведення таких документів”, - зазначив заступник Міністра економіки України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень