Безпечна громада: у Ірпіні відкрився ситуаційний центр

Дата: 23.11.2021 15:26
Кількість переглядів: 523

Сьогодні 23 листопада урочисто відкрили ситуаційний центр з управління системою відеоспостереження Ірпінської міської територіальної громади – єдиної системи управління та координації спільних заходів усіх екстрених служб міста з метою забезпечення безпеки та здоров’я громадян.

Фото без опису

Відкриття даного центру відбулося на базі КП «Муніципальна варта Ірпінської міської ради».

Представили ситуаційний центр безпеки спільно з Головою Бучанської районної державної адміністрації Миколою Ляшенком, Головою Ірпінської міської ради Олександром Маркушиним, відділенням поліції та запрошеними партнерами OmegaDevelopment Мирославом Рябим та  Nertworkoptix Сергієм Лазарчуком. Учасники також поділилися подальшими планами у сфері розбудови безпечної громади.

 

На презентацію ситуаційного центру зібралися керівники міської ради та районні та місцеві депутати,
поліцейські, фахівці органів правопорядку, журналісти, громадські активісти, ветерани органів МВС, бізнесмени. Окрім представників міста Ірпінь, на презентації були керівники сусідніх селищних рад, зацікавлені у відкритті подібного центру у своїй громаді.

Фото без опису

Голова Ірпінської міської ради Олександр Маркушин зазначив, що в сфері безпеки громади потрібно підходити комплексно. Мета даного центру не лише підвищити рівень громадської безпеки і громадського порядку в нашому місті, а й запровадити належний моніторинг ситуації на важливих об’єктах, зокрема і благоустрою та комунальної сфери, зробити безпечним рух транспорту, запобігти злочинності. І, що не менш важливо в цій справі, – підвищити оперативність, досягти якісної і достовірності інформації, отриманої службами, що відповідають за безпеку міста, для відповідного швидкого реагування.

Фото без опису

Микола Ляшенко, Голова Бучанської райдержадміністрації наголосив, що безпека людини залишається однією із найактуальніших проблем сьогодення. Тому є важливим створення безпечного середовища, в якому вона перебуває, унеможливлення, попередження і оперативна ліквідація наслідків загроз життю та здоров’ю людей. Крім того, усвідомлення, що кожен перебуває під «пильним оком» ситуативного центру з часом виробить звичку не порушувати правила громадського порядку як в місцях відпочинку, так і на дорозі, не завдавати шкоди комунальному майну та людям, застереже від вчинення крадіжок тощо. Це, свого роду, прищепить правову культуру людям, яка  з роками стане стилем життя для кожного.

Микола Ляшенко щиро привітав Ірпінську громаду та побажав аби в кожній громаді Бучанського району з’явився подібний центр, адже безпека людей  – це запорука успіху громади!

Фото без опису

«Ситуаційний центр» чимось нагадує телестудію, на моніторах якої пульсує життя міста: люди йдуть по своїх справах, студенти прямують на лекції до свого навчального закладу, мами з дітьми гуляють в міському парку, хтось прогулюється з собакою, автомобілі чекають зеленого світла на перехресті.

Кожне робоче місце обладнане сучасним інформаційно-комп'ютерним обладнанням, де оператор моніторить свою ділянку, а загальна картина в місті виводиться на великий екран, що дозволяє обробляти великий об’єм  інформації, яка надходить з камер спостереження та безпосередньо з місць подій.

До Центру підключені всі міські школи. Причім на моніторах відображаються не лише подвір’я навчальних закладів, а й пішохідні переходи до них та холи приміщень.

«Ситуаційний центр» відкриває нові можливості не лише для встановлення реального ходу подій, фіксації правопорушень, а також, для їхнього попередження. Він надійно забезпечує спокій громади, підвищує рівень комфорту життя городян та гостей міста, формує впевненість у контрольованості ситуації.

Центр знаходиться на цілодобовому зв’язку. Окрім фіксації адміністративних правопорушень його фахівці у разі необхідності надають оперативну відеоінформацію працівникам патрульної та ювенальної поліції, карного розшуку тощо.

 

Контакти Муніципальної варти Ірпінської міської ради:

Гаряча лінія (цілодобово)

Моб. Тел. 073 07 00 557

Міс. Тел. 04597 60 400

www.vartairpin.org

м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2 - а

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень