Українсько-данський семінар «Майбутня стратегія центрального теплопостачання в Україні»

Дата: 24.11.2021 19:43
Кількість переглядів: 180

24 листопада відбувся семінар «Майбутня стратегія центрального теплопостачання в Україні», організований у співпраці з Посольством Данії в Україні та Міністерства розвитку громад та територій України.

В семінарі взяли участь представники українського та данського урядів, комунальних служб обох країн та інших зацікавлених сторін.

Фото без опису

Під час заходу Голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко презентував проєкт впровадження нових альтернативних типів палива у сфері теплопостачання як елемента диверсифікації джерел теплопостачання.

Метою проєкту є  розвиток і використання власних енергоресурсів, створення виробництва альтернативних видів палива і переведення  на  відновлювальне паливо  закладів соціальної сфери. При цьому відповідно зменшується споживання дорогого нині природного газу та вугілля, а також скорочення викидів СО2,  економія бюджетних коштів, доступні тарифи, конкурентні умови на ринку послуг.

Локацією підприємства по впровадженню альтернативних видів палива є Дмитрівська громада Бучанського району.

Система опалення на альтернативних видах палива підвищить економію використання газу, дасть можливість індивідуально коригувати  терміни опалювального сезону в соціальних установах, привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня при наданні послуг водо- та теплопостачання, зменшення споживання енергоносіїв при виробництві, транспортуванні та наданні житлово-комунальних послуг.

Перехід на альтернативні види палива – саме ці заходи повинні бути першочерговими та відповідати викликам сучасного життя.

Серед учасників з проектами з української сторони були: КП «Житомиртеплоенерго», КП «Полтаватеплоенерго», КП «Івано-Франківськтеплоенерго», компанія «ГрінТехно» (м. Миколаїв).

Також презентували свою діяльність та продукцію низка данських організацій та компаній таких як Danish Energy Agency, DBDH, Linka, LogStor, Dronesystems, Grundfos, Broen, Danfoss, Kamstrup (Техномер). Учасникам були представлені приклади екологічного розвитку центрального теплопостачання в Данії.

Фото без опису

Під час перерви  Микола Ляшенко обговорив з представниками данських компаній щодо можливості впровадження досвіду Данії у розвиток центрального теплопостачання у Бучанському районі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень