Територіальна оборона Бучанського району підвищує свій польовий вишкіл

Дата: 29.11.2021 08:48
Кількість переглядів: 5505

В суботу 27 листопада на місці локації 133 бригади територіальної оборони Бучанського району пройшли інструкторсько-методичні заняття з особовим складом.

Фото без опису

Протягом дня військовослужбовці підвищували рівень бойової готовності, удосконалювали свої дії в різних умовах ведення територіальної оборони. До проведення навчань залучались інструктори громадських об’єднань району, які мають досвід бойових дій на Сході України.

Фото без опису

Резервісти підрозділу територіальної оборони на полігоні відпрацювали практичні й теоретичні завдання з вогневої, тактико-спеціальної, інженерної підготовки, тактичної медицини та топографії.

Фото без опису

У бригаді територіальної оборони Бучанського району триває робота над укладанням контрактів із військовозобов’язаними щодо проходження військової служби в підрозділах.

Завдання територіальної оборони:

  • охорона та захист держкордону;
  • забезпечення умов для надійного функціонування органів влади, військового управління, стратегічного розгортання військ;
  • охорона та оборона важливих об'єктів: від мостів та електростанцій до складів та органів влади;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та іншими підрозділами противника, протидія незаконним збройним формуванням;
  • підтримання воєнного стану;
  • допомога у запровадженні комендантської години чи у подібних заходах;
  • допомога населенню в умовах стихійного лиха, пандемії тощо;
  • участь у домедичній допомозі та в евакуації поранених.

 

Цей перелік не є вичерпним: з одного боку, положення про тероборону є секретним, тож в ньому можуть бути записані й інші функції, невідомі для загалу. Крім того, в процесі реформи перелік завдань розширюється. За своєю суттю підрозділ територіальної оборони – це легко озброєна піхота, тож вона навряд чи здатна локалізувати прорив бронетехніки чи гелікоптери супротивника, визнають експерти. Водночас в багатьох регіонах бригади тероборони мають на озброєнні ручні протитанкові гранатомети (РПГ), а також навчаються працювати з переносними зенітно-ракетними комплексами (ПЗРК), які можуть вражати авіацію на невеликих висотах.

Територіальна оборона України підпорядковується командуванню Сухопутних сил ЗСУ, а саме: окремому Командуванню територіальної оборони в їхньому складі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень