Cтворення Дому Рональда МакДональда на території Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»

Дата: 01.12.2021 09:56
Кількість переглядів: 238

На території дитячої лікарні ОХМАТДИТ в Києві буде побудовано перший в Україні Дім Рональда МакДональда, в якому зможуть перебувати маленькі пацієнти разом з батьками під час їх лікування. 30 листопада підписано Меморандум про будівництво Дому було підписано між Міністерством економіки України, Міністерством охорони здоров’я України, Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «ОХМАТДИТ» та благодійною організацією «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» . 

«Сьогодні ми зробили важливий крок для розвитку сімейно орієнтованого підходу в медичному догляді дітей в Україні — підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно будівництва Дому Рональда МакДональда на базі НДСЛ “ОХМАТДИТ”. У світі вже існує 381 таких будинків, в той час як в Україні завдяки Фундації Дім Рональда МакДональда є тільки 5 Сімейних кімнат в державних дитячих лікарнях Києва, Львова, Сум, Вінниці та Харкова. У межах будівництва Дому Рональда МакДональда на базі НДСЛ “ОХМАТДИТ” буде 50 кімнат, де маленькі пацієнти зможуть перебувати разом з батьками під час лікування у лікарні», — прокоментувала Перша віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Дім Рональда МакДональдана буде побудовано на території найбільшої дитячої лікарні в Україні «ОХМАТДИТ» в м. Києві, де щорічно проходять лікування до 20 000 дітей з усієї країни й здійснюють близько 10 000 операцій.

За словами директорки БО «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» Галини Соловей, важкохворим дітям надзвичайно важливо бути поруч з рідними людьми та  відчувати їх підтримку, і відкриття Дому дозволить це забезпечити.

«Відкриття Дому Рональда МакДональда в Україні — це прорив для нашої країни, і ми вдячні, що ця програма отримала підтримку на найвищому державному рівні. За п’ять років існування в Україні ми змогли допомогти родинам 70 000 разів завдяки програмі Сімейних кімнат Рональда МакДональда в лікарнях. Тепер ми зможемо надати життєво важливі ресурси й турботливий догляд ще більшій кількості сімей”, - зазначила Соловей.

Будівництво, облаштування Дому, а також подальше керування здійснюватиме «Фундація Дім Рональда МакДональда». Орієнтовна площа будівлі складатиме 2 500 кв. м, завершення будівництва попередньо заплановане на кінець 2023 року. В Домі буде 50 окремих кімнат, які зможуть забезпечити більше 18 000 безкоштовних ночівель на рік родинам у комфорті та поруч з дитиною. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень