3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 14:29
Кількість переглядів: 186

Щороку 3 грудня світ відзначає День осіб з інвалідністю. І це — слушна нагода говорити про те, як Україна працює над усуненням бар’єрів на шляху до повноцінного життя людей з інвалідністю.

Фото без опису

За ініціативи першої леді Олена Зеленська в співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами створено «Довідник безбар’єрності» - https://bf.in.ua/. Це гід із коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови.

Усі заклади охорони здоров’я, які уклали договір про медичне обслуговування з НСЗУ мають отримати висновок про доступність до будівлі та приміщення для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Особи з вадами слуху мають проблему з отриманням медичної допомоги. Для того, щоби її усунути до переліку обов’язкових умов для укладання договору закладів охорони здоров’я з НСЗУ з 1 січня 2022 року внесена умова про наявність сканованої копії документа, що підтверджує забезпечення перекладу на/з українську жестову мову. Крім того, люди з вадами слуху мають бути забезпечені доступом до візуального сприйняття необхідної інформації за допомогою технічних засобів інформування, орієнтування й сигналізації.

МОЗ продовжує роботу над тестуванням інформаційно-аналітичної системи Централь 103. Вона передбачає можливість для оперативно-диспетчерських служб приймати виклики не голосовим способом.

МОЗ України в межах Велике будівництво працює над запуском лікарень нового європейського формату: однаково комфортних як для пацієнта, так і для лікаря. Разом із будівництвом лікарень поступово впроваджуються новітні технології у сфері охорони здоров’я. МОЗ змінює підхід до оснащення лікарень та оновлює обладнання відповідно до європейських стандартів.

https://www.facebook.com/moz.ukr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень