Голова райдержадміністрації здійснив візит до КНП "Макарівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Макарівської селищної ради

Дата: 07.12.2021 08:29
Кількість переглядів: 386

6 грудня, Микола Ляшенко разом із профільним заступником Максимом Петльованим та заступником директора Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Оленою Коваленко здійснив робочий візит до КНП "Макарівський центр ПМСД" МСР, під час якого оглянули центр вакцинації.

Обговорили із головним лікарем ЦПМСД Сергієм Соломенко хід вакцинації проти коронавірусу в Макарівській громаді.

Зараз в громаді працюють 3 пункти вакцинації (Макарів, Забуяння, Мотижин). Крім цього, в населених пунктах громади працює згідно графіку мобільна бригада з вакцинації проти COVID-19.

Сергій Соломенко поінформував, що насьогодні у Макарівській громаді понад 50% дорослих українців вакциновані принаймні однією дозою. Зараз ведеться робота з населенням щодо своєчасного отримання другої дози вакцини.

Також було домовлено посилити інформаційну кампанію та активізувати старостинський корпус для оптимізації циклу вакцинації у громаді.

За результатами зустрічі медичному закладу було рекомендовано проводити роз‘яснювальну роботу щодо отримання міжнародного сертифікату про вакцинацію, порядку його отримання онлайн, а також через застосунок «Дія», що суттєво допоможе зменшити навантаження на медпрацівників.

Також перевірили виконання програми Президента України «Приймальні відділення» у КНП «Макарівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», куди було закуплено апарат КТ і цифровий рентген. Наразі йдуть завершальні ремонтні роботи. Обладнання планують встановити до кінця року.

Не обійшли увагою й питання щодо забезпечення та подачі кисневої підтримки пацієнтам, які її потребують. Вчергове перевірили як працює існуюча система постачання кисню до інфекційного відділення.

Також учасники виїзної зустрічі вирішили тісно взаємодіяти та співпрацювати у зазначеному напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень