Діти - це найбільша цінність у житті!

Дата: 08.12.2021 11:53
Кількість переглядів: 1234

На минулій неділі служба у справах дітей Бучанської районної державної адміністрації відвідали Дитячий будинок сімейного типу сім’ї Фаїн у с. Небрат Бородянської громади.

Фото без опису

Історія створення будинку сімейного типу цієї унікальної родини розпочалася ще в 2014 році, коли прийомні батьки завітали до Служби у справах дітей з бажанням взяти на виховання діток, які залишилися без батьківського піклування. Тож згодом прийомна сім’я перетворилася в дитячий будинок сімейного типу, в якому на сьогоднішній день виховується 9 дітей, позбавлених батьківського піклування.
Щоразу приємно приїжджати в родини, бачити позитивні емоції – як дітей, так і батьків-вихователів. Для дітей виховання в сімейних формах є дуже важливим, і розуміння того, що вони отримали свою нову сім’ю, надихає їх на краще. А батьки, які беруть на себе цю важливу місію, варті найвищої форми захоплення та подяки.

У двоповерховому будинку облаштовані 7 дитячих кімнат зі зручними меблями, кухня укомплектована сучасною побутовою технікою, є кімната для дозвілля, ванні кімнати, санвузли. Для кожної дитини передбачене окреме ліжко, письмовий стіл, шафа для одягу. Ремонт та облаштування житла повністю здійснено за кошти місцевого бюджету та меценатами. Велика прибудинкова територія, дуже охайна та комфортна для проведення вільного часу на вулиці. Усі діти влаштовані на навчання до загальноосвітньої школи, укладені декларації із сімейним лікарем, мають збалансоване і різноманітне харчування.

Всередині родина нагадує «шалений вулик», який перебуває в постійному русі, де разом навчаються, займаються хатніми справами: печуть смаколики, консервують варення, лагодять подвір’я. Одним словом, разом працюють і відпочивають, а ввечері у сімейному колі за чашкою запашного чаю обговорюють плани на майбутнє.

Однак у цьому році родину спіткала велике горе. Померла дружина та мати Фаїн Людмила Миколаївна. Зараз вихованням дітей займається батько Ігор Вікторович Фаїн.

Та, незважаючи на втрату дружини, Ігор Вікторович залишився вірний собі і своїм переконанням «Діти – це найбільша цінність у житті, та любов до рідних та близьких — це найбільший скарб, який потрібно берегти та плекати!». Він твердо вирішив і надалі виховувати і ростити дітей, адже сім’я для нього завжди на першому місці. Попри всі життєві негаразди готовий й надалі приділяти батьківське увагу та турботу своїм вихованцям і зробить усе можливе аби про нього його діти сказали: Він – мій найкращий друг, мій наставник, мій тренер, мій приклад для наслідування. Він – мій батько!

Маючи великий досвід в роботі з батьками-вихователями, можна з впевненістю стверджувати що у Ігоря Вікторовича Фаїна все вийде, бо в його серці є любов до дітей  і бажання їм допомогти.

Шановні громадяни, держава гідно підтримує розвиток форм сімейного влаштування: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Якщо у вас є велике бажання зігріти родинним теплом дитину-сироту, просимо звертатися до Служби у справах дітей Бучанського району: м. Буча, вул.Інститутська, 22 (тел. 044-330-04-64, 098 656 96 25).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень