Мінсоцполітики та Світовий банк провели зустріч щодо стратегічного партнерства з питання обов’язкових пенсійних накопичень

Дата: 15.12.2021 11:23
Кількість переглядів: 209

Впровадження обов’язкових пенсійних накопичень як один з основних напрямків стратегічного партнерства обговорили Мінсоцполітики та Світовий банк.

Фото без опису

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна та фахівці Мінсоцполітики під час зустрічі з представниками Світового банку обговорили результати співпраці за два роки та основні напрямки стратегічного партнерства на наступні 5 років.

Серед основних напрямків стратегічного партнерства було зазначено впровадження та розбудову загальнообов’язкової системи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиції у розвиток її інфраструктури.

Зокрема, обговорили необхідність стимулювати нові джерела надходжень для фінансування накопичувальної системи, застосовувати для залучення людей до самостійної сплати внесків механізм автозапису з правом відмови, використовуючи співфінансування від держави, але лише внесків працівника.

Під час обговорення інституційної інфраструктури системи Марина Лазебна зазначила, що Мінсоцполітики цілком підтримує рекомендації Світового Банку щодо важливості не змішувати в одній установі функції державного управління щодо адміністрування системи обов’язкових накопичувальних пенсій з ринковою ліцензованою діяльністю щодо адміністрування накопичувальних фондів, в тому числі і під час перехідного етапу 2023-2026 років.

Також вона наголосила, що для запуску у стислі строки з 2023 року функцій адміністрування системи обов’язкових накопичувальних пенсій важливою є підтримка Світового Банку, зокрема в частині швидкого впровадження необхідних бізнес-процесів та ІТ-систем, відповідно до найкращих світових практик.

Сторони погодились, що всі відповідні пропозиції можуть бути враховані народними депутатами при доопрацюванні законопроекту щодо запровадження загальнообов’язкової системи накопичувального пенсійного забезпечення до другого читання і домовились про співпрацю в цьому напрямку.

https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень