За ініціативи громадської ради при Бучанській райдержадміністрації відбувся форум щодо обговорення перспектив розвитку територіальних громад району

Дата: 16.12.2021 15:24
Кількість переглядів: 481

16 грудня голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко відкрив форум «Громадські інціативи з розвитку територіальних громад Бучанського району», організаторами проведення якого стали члени громадської ради при Бучанській райдержадміністрації, за підтримки і сприяння  Бучанської районної ради та Агенції регіонального розвитку Бучанської міської територіальної громади.

Фото без опису

«Сьогоднішній форум є прикладом небайдужості інститутів громадянського суспільства до життя району, зокрема, тих які є активними учасниками громадської ради при Бучанській райдержадміністрації. Утворення і плідна робота такого дорадчого органу є реальним показником того, що громадськість має свої бачення та позиції по відношенню до викликів сьогодення, а ми в свою чергу маємо дослухатися до питань, які вона підіймає та віднаходити вірні шляхи їхнього вирішення, з метою розвитку Бучанського району, як одного з найкращих та найперспективніших на Київщині, оскільки ми маємо всі ресурси для цього», - М.Ляшенко.

До участі у форумі долучилися представники райдержадміністрації, депутатського корпусу районної ради, громадських об’єднань, благодійних фондів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході України, представники бізнесу.

Метою проведення форуму було обговорення перспектив розвитку територіальних громад Бучанського району, виклики сьогодення, перешкоди та проблеми, з якими зіштовхнулись громади, та шляхи їх вирішення.

Загалом на форумі доповідачі виступили за наступними тематиками:

- громадська підтримка створення добровольчих формувань територіальних громад для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони;

- впровадження екологічних будівельних матеріалів нового покоління;

- створення індустріальних парків;

- інвестування в життя та здоров’я громади;

- духовно-патріотичне виховання молоді;

- вирішення житлових питань осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Сході України;

- соціально-психологічна реабілітація дітей, втративших батьківського піклування;

- реалізація соціального замовлення в територіальних громадах;

- партиципативний бюджет, перспективи взаємодії;

- перспективи розвитку парламентських дебатів у Бучанському районі;

- концепція сталого розвитку громади;

- екосистема з фандрейзингу в Україні;

- розмежування господарсько-побутової та зливно-стічної системи водовідведення і створення регіонального екологічного кластера Бучанського району тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень