Нарада: порядок та умови надання субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Дата: 20.12.2021 16:00
Кількість переглядів: 168

Сьогодні під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської відбулася відео-нарада за участі фахівців відповідних підрозділів Бучанської райдержадміністрації та представників теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств Бучанського району.

Фото без опису

Під час наради обговорювалися порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах, що підлягає урегулюванню згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

Компенсація різниці в тарифах є важливою складовою врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Ці борги накопичувалися протягом багатьох років і, певним чином, ставили під ризик безперебійне газопостачання для підприємств, що забезпечують населення теплом. Відтак надання субвенції сприятиме покращенню фінансового стану підприємств та дозволить їм погасити значну частину від загального боргу. Для цього у Державному бюджеті передбачено майже 27 млрд грн. Гроші мають бути спрямовані вже в цьому році.

Зазначимо, кошти передбачені для кожного регіону відповідно до узгоджених Територіальними комісіями обсягів заборгованості з різниці в тарифах. Йдеться про 376 підприємств, з яких – 205 ТКЕ та 171 ВКГ.

 

Зауважимо, субвенція покликана погасити заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та перед Держбюджетом за ПДВ.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повдомив, що у 2022 році громади отримають рекордну підтримку від держави на розвиток та розбудову інфраструктури. Йдеться про 132 мільярди гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень