Участь Миколи Ляшенка у молитовному сніданку

Дата: 21.12.2021 20:25
Кількість переглядів: 158

Проведення молитовних сніданків є гарною можливістю об´єднатися у спільній молитві за мир в нашій державі, за щасливе майбутнє України.

21 грудня Голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко взяв участь у молитовному сніданку «Що було б, якби не було Різдва. Про значення християнства в історії, духовності, освіті, праві, економіці», який відбувся в Університеті державної фіскальної служби України в м. Ірпінь.

 

У своєму вітальному слові Микола Ляшенко звернув увагу на те, що проведення спільних молитовних сніданків сприяє розвитку духовних цінностей і моральних засад у суспільстві, популяризує одвічну християнську значущість, а також побажав аби молитовні сніданки в Університеті стали доброю традицією, яка духовно об’єднає місцевих політиків, держслужбовців, бізнесменів задля побудови сильної та процвітаючої як громади, так і Української держави.

Микола Ляшенко привітав присутніх з прийдешніми новорічними та різдвяними святами  та побажав усім здоров’я, добра, любові, терпіння та Божого благословення, а також миру в душі та в Україні.

«Було цікаво провести аналогії між різдвяними подіями та сучасним станом України. Як 2000 років тому перед мудрецями, так і зараз перед сучасними вченими стоять виклики: як і де пізнати Істину. Мудрі люди й сьогодні її шукають», - відмітив Голова адміністрації.

В.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська відкрила захід та відзначила, що всі зібралися тут для спільної молитви за мир і спокій в Україні та обміну думками, сподіваннями і надбаннями заради нашого кращого майбутнього, щоб з чистим серцем зустріти свято Різдва Христова. Вона підкреслила значення Різдва не тільки як традиційного сімейного свята, а як народження Ісуса Христа, яке змінило хід історії людства і змінює і зараз людські серця. 

Також участь у заході взяли представники Міжконфесійної ради церков Ірпеня і Приірпіння, освітяни, місцеві депутати, представників представники бізнесу, релігійних та громадських організацій, науковці, працівники університету.

Молитовний сніданок в Університеті супроводжувався чудовими мелодіями, прекрасним співом, світлими молитвами та легендарним «Щедриком» Миколи Леонтовича у виконанні студентів Університету державної фіскальної служби України. Кожен учасник отримав частинку віри та надії у кращу майбутню долю нашої країни.

Для участі в молитовному сніданку не обов’язково бути людиною релігійною та глибоко віруючою, важливо бути відкритим до спілкування та взаємодії, обговорення важливих тем для  підтримки військових та ветеранів АТО, вихованню молоді на засадах духовності.

«За принципами Божими ми будуємо нашу українську державу. Усі релігії — це єдине ціле, бо у нас одна мета — єднання. Ми всі молимося за мир, народ, військових та героїв, які поклали життя, захищаючи державу. Ми просимо творця, аби він зміцнив нас у силі та вірі та дав нам наснагу до добрих справ!» - відмітив у своїй промові капелан Університету  Андрій Клюшев.

Молитовні сніданки є традиційними заходами і десятків років відбуваються в Конгресі США, Європарламенті, багатьох країнах Європи та світу.

В Україні за останнє десятиріччя стало доброю традицією проведення щороку Національних молитовних сніданків. З 2011 року депутати-християни ініціюють Національні молитовні сніданки в Києві, які проходять за участі керівництва Держави, Парламенту, Уряду, народних депутатів України, членів парламентів країн Євросоюзу та США, представників дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій, органів місцевого самоврядування. Ініціатива проведення Молитовних сніданків підхоплена та ефективно впроваджується в більшості регіонів України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень