Послуга соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці

Дата: 24.12.2021 10:59
Кількість переглядів: 353

Пошук роботи для людей, які не мають можливості на рівних умовах конкурувати на ринку праці, перебувають у складних життєвих обставинах але хочуть працевлаштуватися, зокрема для людей з інвалідністю, є справжнім викликом. Та ще складніше буває зберегти робоче місце. Щоб допомогти таким людям в Україні, діє державний стандарт послуги соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці. 

Для отримання послуги потрібно звернутися із заявою до органу виконавчої влади з питань соціального захисту населення за місцем проживання або безпосередньо до організації, яка надає таку соціальну послугу. Звернутися може також законний представник людини, яка хоче працевлаштуватися.

Спочатку відповідний фахівець визначає індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги та розробляє індивідуальний план працевлаштування, який складається з двох частин:

  • пошук роботи за підтримки фахівця, що надає соціальну послугу, у тому числі за допомогою професійної підготовки, перепідготовки, підготовки до роботи;
  • супровід на робочому місці шляхом комунікації з роботодавцем та моніторингу роботи отримувача соціальної послуги.

Індивідуальний план працевлаштування переглядається разом з отримувачем соціальної послуги через місяць з метою коригування, надалі – щокварталу.

У обов’язки фахівців, які супроводжують при працевлаштуванні та на робочому місці отримувачів соціальної послуги, входять:

  • регулярні зустрічі з отримувачем соціальної послуги;
  • відвідування отримувача соціальної послуги на робочому місці;
  • сприяння в адаптації отримувача соціальної послуги до виконання запропонованої роботи, пристосування робочого місця до особливих потреб отримувача соціальної послуги;
  • сприяння в отриманні інших послуг, організацію взаємодії з іншими суб’єктами соціального супроводу;
  • навчання отримувача соціальної послуги та розвиток трудових і соціальних навичок;
  • психологічне консультування та підтримка.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень