Перший заступник Голови Андрій Діхтярук взяв участь у круглому столі щодо пошуку шляхів співпраці органів державної і місцевої влади і внутрішньо переміщеними особами

Дата: 24.12.2021 11:01
Кількість переглядів: 328

23 грудня за участі Першого заступника Голови Бучанської райдержадміністрації Андрія Діхтярука відбувся круглий стіл «Органи державної і місцевої влади і внутрішньо переміщені особи: пошук шляхів співпраці та вирішення викликів», який був організований Науково-дослідним інститутом права Університету державної фіскальної служби України.

 В круглому столі також взяли участь: доцент кафедри фінансового права Університету державної фіскальної служби України Юлія Аністратенко, координаторка проєкту Центр громадських ініціатив «Ідеї змін» Наталія Новикова, керівниця центру по роботі з внутрішньо переміщеними особами  м. Ірпінь Наталія Філімонова, виконавча директорка  ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПИВУ» Вікторія Золотухіна, керівник ГО «Громадсьий Центр «Горожан» «ПЕРСПЕКТИВА», провідний фахівець відділу Проєктного офісу в ДПУ Оксана Попова,  студенти Науково-дослідного інституту прав Університету державної фіскальної служби України  Софія Дем’яненко, Ольга Арештевич, Софія Слив?юк .

 

 Андрій Діхтярук зазначив, що станом на вересень 2021 року тільки в Ірпінській громаді офіційно вже зареєстровано 11 890 переселенців, з них понад 3100 дітей та 2827 пенсіонерів.

 

 Проблемою є те, що більшость цих людей не знають які права та пільги вони мають, куди звертатися задля реалізації виборчих, трудових та житлових прав, до кого йти за юридичною допомогою із питань відновлення документів (паспорт, ІПН, документи про освіту, правовстановлюючих документів на майно), як і де отримати довідки ВПО, субсидії. Також серйозним викликом для ВПО є питання працевлаштування та пошук житла.

 Тому для вирішення проблем ВПО необхідно залучати до співпраці  органи державної влади, місцевого самоврядування та інститути громадянського суспільства.

                           

 На цьому етапі вирішення проблем ВПО важливим є поєднання зусиль державних органів влади із зусиллями органів місцевого самоврядування та громадськими організаціями у напрямі реалізації вказаних вище.

 

 Отже, державні органи влади та органи місцевого самоврядування мають орієнтуватися на те, що головним пріоритетом допомоги ВПО мають бути програми розвитку, зокрема забезпечення засобів для існування та прав ВПО, що є частиною довгострокових рішень та мають активно реалізовуватися як довготривала умова вирішення проблем ВПО в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень