15 років розвитку Бучі

Дата: 10.01.2022 12:49
Кількість переглядів: 201

З 1 січня 2007 року Буча стала містом обласного значення відповідно до Постанови Верховної Ради України.

Місто Буча, розташоване в західній частині Київської області в лісопарковій зоні, межує з містом Ірпінь, селищами Ворзель, Гостомель. Чисельність його населення – понад 42 тисячі людей. Буча є одним з 425 міст України і займає 106 місце за чисельністю населення в Україні. 

Фото без опису

 

Стрімкий розвиток міста вимагав нових, більш ефективних організаційно адміністративних форм місцевого самоврядування. І саме зміна статусу активізувала розвиток територіальної громади, дозволила підвищити фінансово-економічну самостійність місцевого самоврядування, сприяла посиленню інвестиційній привабливості території.

В Бучі останніми роками ведеться інтенсивне житлове будівництво і розбудовується сучасна інфраструктура - школи і дитячі садочки, медичні та культурно-освітні заклади, об’єкти соціальнокультурної та комунальної сфери.

Економічний потенціал міста складають промислові підприємства скляної, приладобудівної та деревообробної промисловості, будівельні та транспортні організації. Малий бізнес Бучі представляють понад три тисячі суб’єктів підприємницької діяльності та більше 600 підприємств, організацій різних галузей та сфери послуг.

Бюджет Бучанської міської територіальної громади на 2022 рік прогнозується в сумі 866 701 393,00 гривень.


Показники дохідної частини 2022 року збільшені на 33,6 % у порівнянні з попереднім роком, що свідчить про стійкий розвиток Бучі та Бучанської громади.


Нагадуємо, що 19 липня 2020 року був створений Бучанський район  з адміністративним центром в місті Буча. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень