Стартував навчальний курс «Захист персональних даних» для державних службовців

Дата: 10.01.2022 13:31
Кількість переглядів: 245

Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод  людини і громадянина на постійній основі здійснюється Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини (далі – Уповноважений). Зокрема, серед пріоритетних аспектів діяльності відповідно до статті 22 Закону України «Про захист персональних даних» (далі – Закон) визначено здійснення контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних.

Фото без опису

Одним зі Стратегічних напрямів діяльності Уповноваженого є підвищення рівня обізнаності суб’єктів відносин, пов’язаних із персональними даними, щодо ключових аспектів практичного застосування законодавства про захист персональних даних. З цією метою у 2021 році підготовлено рекомендації щодо забезпечення захисту персональних даних під час укладення Україною міжнародних договорів, які передбачають транскордонний обмін даними, щодо захисту персональних даних під час здійснення відеоспостереження, використання Google форм для збору даних, а також під час надання послуг з дистанційної освіти. Ознайомитися із зазначеними рекомендаціями можна на офіційному веб-сайті Уповноваженого за посиланням: https://cutt.ly/zUWrnqM

Навчальний курс «Захист персональних даних», який розміщено на платформі студії онлайн-освіти EdEra за посиланням: https://study.edera.com/uk/courses/course/371 розроблено фахівцями Секретаріату Уповноваженого у рамках реалізації спільного проекту  "Європейський Союз та Рада  Європи працюють розом задля посилення операційної спроможності Омбудсмена у захисті прав людини".

Курс складається з двох модулів - базового та пеціального, серед яких останній орієнтовано на державних службовців, що працюють з персональними даними. Слухачі курсу "Захист персональних даних" отримують сертифікат про підвищення кваліфікації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень