Микола Ляшенко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Бучанської районної державної адміністрації

Дата: 11.01.2022 14:03
Кількість переглядів: 516

11 січня голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю заступників голови райдержадміністрації Дениса Денисюка, Максима Петльованого, Марини Загвоздкіної та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Пажитнової.

У ході наради присутні заслухали звіти про підсумки роботи двох структурних підрозділів райдержадміністрації, а саме: сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами та відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації.

З першого питання доповів завідувач сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Бучанської райдержадміністрації Валентин Шульга.

Під час свого виступу доповідач закцентував увагу на підсумках роботи районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зокрема щодо вирішення питань з накопичення матеріального резерву району, вжиття першочергових заходів, спрямованих до приведення  в належний протипожежний стан об’єктів з масовим перебуванням людей у районі, забезпечення виконання заходів із запобігання і ліквідації пожеж на торфовищах, у лісових масивах і природних екосистемах, встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 у районі, посилення здійснення контролю мобільними робочими групами за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у громадських місцях району, готовності стаціонарних та мобільних пунктів обігріву для використання під час погіршення погодних умов у зимовий період 2021/2022 року тощо.

Також сектором проведено організаційні і практичні заходи з питань територіальної оборони Бучанського району, зокрема на території району були проведенні навчальні збори окремого батальйону територіальної оборони Бучанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у вересні 2021 року.

Бучанською райдержадміністрацію Київської області спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад та  керівниками об’єктів суб’єктів господарювання Бучанського району Київської області району проведена робота щодо забезпечення належної безпеки на підприємствах, установах та організаціях (у першу чергу на об’єктах критичної інфраструктури) Бучанського району Київської області, безперервності їх роботи, недопущення вчинення актів несанкціонованого втручання в їх роботу.

Загальна кількість підприємств, установ та організацій, які охороняються Бучанським районним відділом управління поліції охорони в Київській області становить 1275 об’єктів.  

Кнопки «Термінового виклику поліції» встановлені в 122 громадських місцях на території Бучанського району Київської області (з них 13 на об’єктах, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів).

На території Бучанського району Київської області встановлено 47 камер відеоспостереження, які включені в систему «Безпечне місто».

По завершенню виступу В.Шульга зазначив пріоритетні напрямки роботи сектору у 2022 році такі як: розроблення та затвердження плану основних заходів Бучанської районної  ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ Київської області, визначення та затвердження номенклатури та обсягів накопичення  матеріального резерву та вжиття заходів щодо його формування, забезпечення реалізації державної політики у сфері територіальної оборони в Бучанському районі Київській області, сприяння в межах компетенції проведенню заходів щодо підготовки молоді до військової служби, проведенню призову громадян на строкову військову службу та відбору кандидатів на військову службу за контрактом, координація діяльності органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів щодо зміцнення законності і правопорядку в районі та інші.

Друге питання порядку денного висвітлила в. о. начальника відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Бучанської райдержадміністрації Олена Біленчук.

Зазначений відділ створено базі 3-х об’єднаних районів Києво-Святошинського, Бородянського та Макарівського.

Станом на 01.01.2022 року відділ налічує 209284 виборця, а його повноваження поширюються на 3 одномандатні виборчі округи, до яких входять 149 постійно діючих виборчих дільниць. Відділ займає друге місце по кількості населення та перше місце по кількості виборців в Київській області.

На виконання ст. 22 ЗУ «Про державний реєстр виборців», щомісячно до відділу ведення Державного реєстру виборців надаються відомості щодо:

  • осіб, яким виповнилося 18 років;
  • осіб, яким виготовлено паспорт громадянина України вперше;
  • осіб, які зняті з місця реєстрації протягом попереднього звітного місяця,
  • осіб, які зареєстрували своє місце проживання протягом попереднього звітного місяця;
  • осіб, які померли протягом останнього звітного місяця,
  • осіб, які набули громадянство України та були його позбавлені;
  • осіб, які змінили прізвище, ім’я, по батькові, місце та дату народження;
  • осіб, які були позбавлені дієздатності, та які були відновлені в дієздатності протягом останнього місяця;
  • осіб, які прибули до військових частин, які демобілізувались протягом останнього звітного місяця.

В середньому до відділу щомісяця надходить 80 відомостей, що містять 2500-2700 змін до Державного реєстру виборців.

За період з листопада по грудень 2021 року відділом отримано відомості від суб’єктів подання та завантажено до системи 575 відомостей (документів) періодичного поновлення щодо ведення Державного режєстру виборців, які містять 23453 записи щодо зміни даних виборців в АІТС ДРВ, що складає 100% від запланованої кількості тощо.

За результатами опрацювання вказаних питань голова райдержадміністрації дав доручення керівникам підрозділів та керівнику апарату райдержадміністрації щодо вирішення нагальних проблематик, які виникли у ході роботи структурних підрозділів.

Окремо було обговорене питання протиепідемічного стану на території Бучанського району Київської області, пов’язаного із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом  SARS-CoV-2.

Загалом за минулу добу У Бучанському районі захворіло 48 осіб, у т.  ч. 2 дитини. За добу надійшло пять повідомлень про летальні випадки у хворих з підтвердженим COVID-19 по району.

Наразі район перебуває у «жовтому» рівні карантинної небезпеки.

Нагадуємо, що «жовтий» рівень передбачає обов'язкове дотримання маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м.

У межах “жовтого” рівня заборонено, зокрема:

  • проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території,  
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, 
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. 

Заклади освіти працюватимуть за такими умовами:

  • дитячі садки та 1-4 класи шкіл працюватимуть стаціонарно,
  • 5-12 класи шкіл та інші заклади освіти вимагатимуть особливих умов. Для роботи у звичному режимі 100% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б одною дозою вакцини проти COVID-19.

Водночас вимоги до “жовтого” рівня є пом’якшеними для вакцинованих. 

Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та усі організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення від COVID-19. Повинні мати при собі один із документів: 

  • «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів);
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів);
  • негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години). 
  • сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення. Термін дії “жовтого” сертифіката – 30 днів. 

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфекційними засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря;
  • не споживайте сирих чи недостатньо приготовлених продуктів.

Будьте уважні до себе, своїх рідних та оточуючих, адже найпростіші профілактичні заходи можуть вберегти від захворювання, а у разі якщо вже захворіли, то убезпечити від того щоб «поділитися» вірусом з іншими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень