В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Дата: 13.01.2022 15:40
Кількість переглядів: 132

У Київській області, як і в усій Україні, триває реформування системи шкільного харчування, яке розпочалося з ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Фото без опису

У 2021 році завершився перехідний етап реформи шкільного харчування.

З 1 січня 2022 року реформою передбачено оновлення шкільного меню:  в ньому має з’явитися більше продуктів рослинного походження, зокрема фруктів, овочів, злакових, а також кисломолочних продуктів, рибних страв і м’яса птиці. Натомість у раціоні харчування дітей повинна зменшитися кількість страв з високим вмістом цукру та солі, а також кількість хлібобулочних виробів.  Багато малокорисних продуктів зі шкільного меню взагалі вилучено.

«З початку нового навчального семестру всі заклади загальної середньої освіти Київщини перейшли на сезонне чотиритижневе меню. Асортимент шкільної їдальні став більш різноманітним. У раціоні харчування дітей з’явилося більше овочевих салатів, фруктів, смачних страв як традиційної української, так і світової кухні. Тепер у школах можна скуштувати, наприклад, не тільки куліш та шулики, але й нагетси і ще багато інших цікавих страв», – повідомила заступник голови КОДА Жанна Осипенко.

Варто зазначити, що на Київщині три роки тому було започатковано ще й обласний регіональний проєкт «Якісне харчування – здорова дитина».

Фото без опису

Одна зі складових цього проєкту – напрям «Шкільна їдальня», мета якого – осучаснення шкільних харчоблоків. За словами Жанни Осипенко, цей напрям став досить успішним. На сьогодні повністю оновлено технологічне обладнання в 121 закладі загальної середньої освіти області. У 2021 році за кошти обласного бюджету закуплено 32 комплекти обладнання для харчоблоків закладів освіти. Це дало можливість змінити технологію приготування страв і зробити харчування учнів якіснішим і кориснішим.

 

Прес служба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень