Виїзне засідання Бучанської комісії з питань ТЕБ та НС в смт Бородянка

Дата: 14.01.2022 15:22
Кількість переглядів: 852

У зв’язку із масштабною пожежею на орендованому складі, власником якого є ТОВ «Борекс Україна», в смт Бородянка 14 січня під головуванням голови Бучанської районної державної адміністрації Миколи Ляшенка відбулося виїзне засідання Комісії з техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фото без опису

 

В засіданні Комісії взяли участь заступник голови Бучанської райдержадміністрації Максим Петльований, перший заступник начальника ГУ ДСНС Київської області Петро Кисельов, начальник Бучанського районного Управління ДСНС в Київській області Юрій Буренко, секретар Бородянської селищної ради Георгій Єрко, завідувач сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Бучанської райдержадміністрації Валентин Шульга, представник ТОВ «Боракс Україна» Дмитро Паламарчук, представники Бучанського районного Управління поліції  ГУ Нацполіції в Київській області та представник Бородянського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Фото без опису

 

Петро Кисельов коротко поінформував щодо результатів ліквідації загоряння в складському приміщенні площею приблизно 1000 кв. м, де зберігалися автомобільні шини. Роботу рятувальникам ускладнювало відсутність як внутрішнього так і зовнішнього водопостачання та відповідної спеціалізованої техніки. Також на складі виявлено спресоване сміття, на гасіння якого пішло понад 15 тон піноутворювача. Пожежу на даний час ліквідовано, наразі ведуться роботи по проливанню та розбіру конструкцій, які піддалися горінню.

 

Фото без опису

 

Для ліквідації пожежі задіяно 20 одиниць основної та спеціальної техніки від оперативно-рятувальної служби ДСНС України в Київській області та Бородянської селищної ради, на місці працюють понад 60 осіб особового складу. Рекомендовано власникам складських поміщень, а саме ТОВ «Борекс Україна», забезпечити цілодобове чергування на місці інциденту для термінової ліквідації місця займання у разі його повторного виникнення.

 

Після детального обговорення виниклої ситуації, було визначено алгоритм дій по ліквідації наслідків пожежі та надано відповідні доручення щодо забезпечення рятувальників харчуванням, пальним, необхідною спеціалізованою технікою та піноутворювачем у разі необхідності.

 

Фото без опису

Причини пожежі встановлюються спеціальною лабораторією ГУ ДСНС України Київської області. За зазначеною пожежею відкрито кримінальне впровадження районним управлінням поліцію ГУ Національної поліції Київської області.

Бородянським відділом ГУ Держпродспоживслужби в Київській області спільно з Бородянською селищною радою проводяться відповідні заходи щодо з’ясування екологічних наслідків пожежі.

 

Фото без опису

 

 «Це екстрена ситуація, яка вимагає оперативних дій. На жаль, ми вже маємо досвід роботи у подібних ситуаціях. Тому вимагаю від вас згуртованості та оперативності» - звернувся до учасників засідання Микола Ляшенко та подякував всій команді рятувальників за віддану роботу та оперативність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень