З 1 лютого пластикові пакети подорожчають

Дата: 18.01.2022 10:33
Кількість переглядів: 229

З 1 лютого набирає чинності Постанова Кабміну щодо мінімальних роздрібних цін на пластикові пакетиТепер великі пакети коштуватимуть щонайменше 2 гривні.

Фото без опису

Згідно з роз'ясненням Мінекономіки, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг складуть:

  • 2,00 грн - пакет без ручок та бічних складок;
  • 2,50 грн - пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок;
  • 3,00 грн - пакет з ручками та бічними складками.

Надалі використання пластикових пакетів скорочуватиметься. З 10 березня 2022 року забороняється продавати і розповсюджувати в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (деякі з них називають «майками»), тонких пластикових пакетів, що оксорозкладаються» згідно Закону "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України".

Нагадаємо, що з 10 грудня 2021 року в Україні розпочався перший етап обмежень обігу пластикових пакетів. До порушників уже мають застосовуватись адміністративно-господарські санкції.

 Рада ухвалила Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" 1 червня. Норми Закону не поширюються на біорозкладні пластикові пакети, надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бічних складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бічних складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), призначені для упаковки та/або транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів з них, сипких продуктів, льоду, які поширюються в об'єктах роздрібної торгівлі як первинне пакування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень