НА КИЇВЩИНІ НАДАЮТЬ ДОПОМОГУ ЖЕРТВАМ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Дата: 18.01.2022 15:43
Кількість переглядів: 177

В Київській області продовжує роботу центр соціально-психологічної допомоги, створений Київською обласною державною адміністрацією. Його допомогою користуються особи, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 

«Насильство – не може бути нормою в цивілізованому суспільстві. Тому держава має докласти максимум зусиль, щоб підтримати жертв насильства, та покарати кривдників. Минулого року за підтримки Першої Леді України Олени Зеленської було проведено масштабну роботу з відкриття таких пунктів допомоги – шелтерів. Відтоді ми продовжуємо розпочату справу, і вже маємо два філіали центру. Сподіваюся, зможемо допомоги усім, хто потребуватиме нашої підтримки», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

 

Люди, які потрапляють до центру, зазвичай жінки, отримують там кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу, соціальні послуги, а головне – місце, де вони почуваються в безпеці. Працівники центру роблять все, щоб клієнти мали  можливість якнайшвидше  повернутися до нормальних умов життя.

 

Скористатися допомогою Центру можуть особи постраждалі внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення тощо, перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Фото без опису

 

За період 2021 року у притулку мешкали 56 осіб, з них 19 жінок від 18 років та 37 дітей. 213 клієнтів отримували консультації.

 

На даний момент у Київському обласному центрі соціально-психологічної допомоги мешкає 18 осіб.

 

Підготовлено за матеріалами Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень