На апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації були обговорені підсумки діяльності служби у справах дітей та сім'ї та організації роботи зі звернень громадян, що надійшли до райдержадміністрації

Дата: 18.01.2022 16:01
Кількість переглядів: 182

18 січня відбулася щотижнева апаратна нарада при голові Бучанської райдержадміністрації Миколі Ляшенку з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Діхтярука, заступників голови райдержадміністрації Дениса Денисюка, Максима Петльованого, Марини Загвоздкіної та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Пажитнової.

Фото без опису

На апаратній нараді були заслухані звіти:

  •  про підсумків роботи служби у справах дітей та сім’ї Бучанської райдержадміністрації;
  •  та про стан організації роботи зі зверненнями громадян у структурних підрозділах райдержадміністрації за 2021 рік.

Перше питання висвітлила в. о. начальника служби у справах дітей та сім’ї Бучанскьої райдержадміністрації Любов Дубінчук. На даний час службою здійснюється супровід функціонування 9 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей, та 11 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 79 дітей.

Протягом 2021 року в межах району усиновлено 27 дітей, з них:

  • національне усиновлення 18;
  • міжнародне (іноземцями) – 5;
  • внутрішньо сімейне – 4.

На первинному обліку району перебуває 306 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою та піклуванням. Діти даної категорії також отримують державну соціальну допомогу.

На місцевому обліку з усиновлення райдержадміністрації перебуває 74 дитини.

Службою постійно проводиться аналіз стану роботи в районі щодо вирішення проблем дітей з метою усунення виявлення порушень майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В районі також діє комісія з питань захисту прав дитини. Протягом звітного періоду було проведено 10 засідань комісії.

У грудні 2021 року, напередодні свята Святого Миколая, для дітей, що перебувають у прийомних сім’ях та Дитячих будинках сімейного типу, службою у справах дітей та сім’ї у співпраці з управлінням гуманітарної політики райдержадміністрації був проведений захід районного рівня «Святий Миколай вітає дітей», де діти отримали подарунки, а їхні батьки-вихователі були відзначені подяками від голови Бучанської райдержадміністрації.

З другого питання начальник відділу звернень громадян райдержадміністрації Олена Романенко повідомила, що впродовж 2021 року на адресу Бучанської райдержадміністрації надійшло та було зареєстровано 1001 звернення. Серед основних питань, що порушили громадяни, чільне місце займали питання соціального захисту (52,3%), у тому числі виплати матеріальної допомоги, соціальних виплат, призначення субсидій; аграрної політики і земельних відносин (8%), у тому числі питання землеустрою, відведення земельних ділянок; забезпечення законності та охорони правопорядку (11,1%).

За звітний період від органів державної виконавчої влади вищого рівня до райдержадміністрації для розгляду за належністю в порядку, передбаченому вимогами Закону України «Про звернення громадян», надійшло 19 звернень. Основна тематика звернень – це забезпечення дотримання законності та правопорядку, дії органів місцевого самоврядування, надання допомоги (матеріальної, соціальної, забезпечення житлом).

Відповідно до розпорядження голови Бучанської райдержадміністрації  від 07.10.2021 № 158 «Про організацію телефонного зв’язку з громадянами з питань, що належать до компетенції Бучанської райдержадміністрації Київської області» у райдержадміністрації утворена постійна «гаряча» телефонна лінія з питань розгляду звернень громадян Бучанської райдержадміністрації Київської області. Протягом жовтня-грудня 2021 року прийнято 49 звернень через постійну «гарячу» лінію.

З метою забезпечення потреб населення в особистому донесенні певних потреб і вимог утворено пряму «гарячу» лінію, яка проводиться керівництвом райдержадміністрації у приміщенні приймальні голови адміністрації у дні, визначені відповідним графіком, затвердженим головою райдержадміністрації. Враховуючи тимчасове призупинення особистих прийомів в органах державної влади, пов’язане з дотриманням карантинних заходів, даний напрям набув надзвичайної актуальності.

Одночасно доповідач зауважила, що необхідно звернути увагу керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, на недопущення надання неоднозначних або неповних відповідей на звернення громадян, порушення строків їх розгляду, установлених законодавством тощо.

По завершенню наради голова райдержадміністрації підвів підсумки з опрацювання вказаних питань порядку денного та зауважив на необхідності плідної співпраці структурних підрозділів райдержадміністрації з територіальними громадами району, зокрема з питань якісного підходу до роботи з питань звернень громадян, з дотриманням всіх норм чинного законодавства даної сфери, адже кожен, хто звернувся має бути почутим і отримати на своє запитання, скаргу чи пропозицію слушну та обґрунтовану відповідь або роз’яснення;  у свою чергу служба у справах дітей та сім’ї має закцентувати увагу на спільній роботі з громадами району щодо питань гендерної нерівності та попередження і запобігання домашньому насильству в сім’ях району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень