Марина Лазебна: превенція та якісні соціальні послуги - ключове завдання громад на 2022 рік

Дата: 24.01.2022 09:52
Кількість переглядів: 200

Один з ключових напрямків, на якому працівники соціальної сфери мають сфокусувати роботу у 2022 році – це розвиток якісних соціальних послуг, які людина може отримати відповідно до потреб за місцем проживання або якнайближче до нього, а не в умовах стаціонару. Про це сьогодні під час розширеної наради Київської міської державної адміністрації щодо надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Фото без опису

"Людина має отримувати догляд, супровід та інші послуги за місцем проживання або поряд з ним. Потрібно робити все, щоб людина жила вдома, а не ізолювати її в інституції", – сказала вона.

"Це, в першу чергу, стосується дітей, але також і людей поважного віку, людей з інвалідністю", – додала Міністр.

Марина Лазебна наголосила на необхідності працювати з сім’ями, підтримувати родини і дуже швидко реагувати на їхні потреби. "Виявляємо родину, яка потребує допомоги, оцінюємо її потреби, розробляємо індивідуальний план супроводу, забезпечуємо необхідними послугами, які допоможуть родині налагодити життя і в подальшому самостійно справлятись з викликами", – зазначила вона.

Міністр звернула увагу на позитивну динаміку створення сімейних форм виховання у столиці. Водночас вказала на те, що Київ має лише три родини патронатних вихователів, і за рік не з’явилось жодної нової.

"Цього, очевидно, недостатньо. Ми маємо приклади, коли за рік регіон створює по 10-15 нових патронатних родин. Прошу збільшити кількість патронатних вихователів, розібратись, чому скорочується кількість прийомних сімей і при цьому не зменшується кількість дітей в інституціях", – заявила Марина Лазебна.

Під час наради її учасники мали можливість детально обговорити з представниками Міністерства соціальної політики України впровадження комплексної послуги раннього втручання, яка допомагає запобігти інвалідизації та інституціоналізації дітей, а також важливі аспекти щодо розвитку інших соціальних послуг.

https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень