Понад тисяча родин долучились до державної програми «Власний дім» із будівництва житла на селі

Дата: 25.01.2022 08:11
Кількість переглядів: 242

У 2021 році 1126 родин отримали довготермінові пільгові позики у межах державної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Йдеться про будівництво, добудову, купівлю житла та його інженерне забезпечення. Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Фото без опису

«На сьогодні програма «Власний дім» чи не єдина в Україні, яка створює умови для забезпечення житлом сільського населення. Відтак попит на такі пільгові кредити високий, адже для багатьох сільських мешканців ця програма є реальним шансом отримати власне житло чи поліпшити умови проживання. У 2022 році вона продовжується. На її реалізацію у спецфонді держбюджету передбачено 38,96 млн гривень», – зазначила Наталія Козловська.

Зазначимо, згідно з умовами програми, мешканець села чи селища, який хоче збудувати або придбати житловий будинок, може взяти кредит під 3% річних на 20 років, але не більш як до досягнення пенсійного віку. Для молодих сімей (до 35 років) – термін кредитування становить до 30 років.

У межах програми для багатодітних сімей, учасників АТО та переселенців надаються додаткові пільги. Граничний розмір кредиту – 400 тисяч гривень:

до 400 тис. грн – для нового будівництва,

до 250 тис. грн – для реконструкції житлового будинку, добудови незавершеного будівництвом житла,

до 300 тис. грн – для придбання житла,

до 100 тис. грн – для спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій.

Одержувачами бюджетних коштів є засновані ОДА фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Такі регіональні фонди діють в усіх областях України. Саме до них родини можуть подати пакет документів, необхідний для отримання пільгового кредиту. З 2010 року фінансування програми здійснюється виключно із спецфонду держбюджету та коштів місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень