НА КИЇВЩИНІ ФОРМУЮТЬ БРИГАДУ ТА БАТАЛЬЙОНИ ТЕРОБОРОНИ

Дата: 26.01.2022 08:45
Кількість переглядів: 197

У пристоличному регіоні триває робота над впровадженням заходів із формування територіальної оборони. Йдеться про бригаду та сім батальйонів, які зараз знаходяться на стадії укомплектування.

Вчора, 25 січня, Микола Ляшенко, взяв участь у службовій нараді на чолі з Головою Київської обласної державної адміністрації Василем Володіним, до складу якої також увійшли: командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрій Галушкін, командир територіальної оборони Київської області Олександр Коваль, голова Координаційної ради учасників АТО/ООС Віталій Баранов, командири військових частин, очільники всіх районів, а також представники поліції, ДСНС, депутатського корпусу та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Фото без опису

Нарада присвячена відшліфуванню усіх процесів створення територіальної оборони Київщини, розробленню чіткого алгоритму взаємодії та комунікацій, плану дій при небезпеці, захисту цивільного населення, території, майна людей від наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій та взаємної координації дій.

Фото без опису

Слід зазначити, що Київщина - перша область в Україні, яка прийняла обласну програму територіальної оборони.  Також уже вступив у силу Закон України «Про основи національного спротиву». Згідно з ним, у кожній області має бути розгорнута бригада, а в кожному районі – батальйон.

Наразі в області триває робота з розгортання мережі пунктів постійної дислокації, забезпечення бригад відповідними приміщеннями для зберігання зброї та іншого необхідного матеріально-технічного забезпечення, а також забезпечення стійкої системи управління, у тому числі систем оповіщення та зв’язку.

Фото без опису

Паралельно триває робота щодо укомплектування батальйонів. Йдеться як про укомплектування управління бригади та батальйонів, так і контрактування резервістів.

Василь Володін підкреслив, що тема безпеки населення залишається сьогодні ключовою. Захист населення - це питання, за яке відповідають як Збройні Сили України, так і влада всіх рівнів. Для цього зараз ми разом формуємо територіальну оборону Київщини. Принципово, щоб райдержадміністрації і органи місцевого самоврядування в нашому пристоличному та прикордонному регіоні ефективно вибудовували на місцях систему цивільної підтримки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень