Білогородська та Немішаївська громади отримають у 2022 році експертну підтримку U-LEAD у розробці стратегії місцевого розвитку

Дата: 28.01.2022 10:04
Кількість переглядів: 208

27 січня відбувся семінар про основні засади стратегічного планування місцевого розвитку для представників 96 громад, що отримають експертну підтримку U-LEAD.

Фото без опису

До учасників заходу звернулися керівниця сектору регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко та директор «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель.

Було наголошено, що після завершення територіальної децентралізації, зусилля спрямовані на те, щоб ця реформа працювала. На практиці це означає допомогти молодим українським громадам розробити власні стратегії розвитку, сформувати стратегічні цілі та застосувати проєктний підхід для їхнього втілення.

«Стратегія місцевого розвитку є основним інструментом, який залучає, дозволяє та посилює громади для збільшення добробуту мешканців. Кожна стратегія має бути розроблена «знизу-вгору», має активно залучати всі зацікавленні сторони з урахуванням місцевих потреб і потенціалу», – зазначила Наталія Старостенко.

Бастіан Файгель повідомив, що «U-LEAD з Європою» активно підтримує українські громади у створенні стратегій місцевого розвитку:

«Мінрегіон оголосив дуже амбітну мету – до кінця 2022 року всі українські громади повинні мати затверджені стратегії місцевого розвитку. Ми активно сприяємо цій цілі. З 2016 року понад 340 громад успішно підготували свої стратегії місцевого розвитку за підтримки U-LEAD. Тепер у нас нова хвиля — 96 громад, які представляють усі 24 області України та відібрані спільно з Мінрегіоном на конкурсній основі для отримання експертної підтримки U-LEAD у розробці своїх стратегій розвитку».

 

Варто зазначити, що до складу цих 96 громад увійшли і 2 громади Бучанського району Київської області: Білогородська та Немішаївська.

 За підсумками семінару відзначили, що даний захід дав старт важливому процесу – підготовці стратегій місцевого розвитку у 96 українських громадах. Зі списком відібраних громад можна ознайомитися тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень