Послуга раннього втручання дійде до кожної родини, якій вона потрібна

Дата: 28.01.2022 13:22
Кількість переглядів: 318

У вересні 2021 року Урядом прийнято план заходів щодо реалізації Концепції створення та розвитку системи раннього втручання на період до 2026 року.

Фото без опису

Таким чином  перед Мінсоцполітики, МОЗ, МОН та іншими центральними органами виконавчої влади, обласними та районними держадміністраціями поставлена низка завдань за п’ятьма напрямами:

 

  • законодавче регулювання надання послуги раннього втручання;
  • фінансування;
  • професійна підготовка фахівців раннього втручання;
  • впровадження в регіонах цієї послуги;
  • інформаційно-роз’яснювальна робота, інформування батьківської спільноти про цю послугу.

У зв’язку з цим, 28 січня в.о. начальника служби у справах дітей Бучанської райдержадміністрації -  начальник відділу з питань захисту прав дітей, сім’ї та профілактичної роботи Любов Миколаївна Дубінчук взяла участь у круглому столі про різні можливості отримання знань та навчання з питань раннього втручання. Це онлайн-курс на платформі EdEra для фахівців, які хочуть надавати послугу раннього втручання або вже її надають, для батьків дітей із порушеннями розвитку та для всіх зацікавлених у цій темі.

 

Послуга раннього втручання – це послуга, яка поєднує медичну, психологічну, педагогічну та соціальну складові і надається мультидисциплінарною командою фахівців. Вона спрямована на забезпечення розвитку дітей від народження до 4-х років з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень, зростання та виховання їх у середовищі, природньому для дітей відповідного віку без порушень або максимально наближеному до нього, підтримку та розвиток компетентності батьків з метою створення умов для підвищення рівня участі дітей у повсякденному житті та їх соціальної інклюзії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень