Важливо продовжувати активну кампанію з вакцинації населення проти COVID-19

Дата: 01.02.2022 08:27
Кількість переглядів: 161

З огляду на зростання в Україні показників захворюваності на COVID-19 важливо продовжувати активну кампанію з вакцинації населення, адже у щеплених громадян спостерігається легший перебіг хвороби. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу.

Фото без опису

Як доповів Главі держави міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, минулого тижня в Україні за добу зафіксовано 37,3 тис. нових випадків захворювання на COVID-19.

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих зростає й навантаження на лікарів первинної ланки медицини. Наразі зайнято понад 24 тис. ліжок для пацієнтів з коронавірусом, що становить 34,7% від загальної кількості виділених ліжко-місць.

Водночас, якщо порівняти з попередньою хвилею захворюваності на COVID-19, рівень споживання кисню в медзакладах є нижчим, тобто менша кількість пацієнтів перебуває у важкому стані. Нижчою є й смертність від коронавірусної хвороби порівняно з минулою хвилею.

«Навантаження відчувається, але медична система витримує його», – констатував Віктор Ляшко.

Президент у цьому контексті ще раз наголосив на важливості щеплення від COVID-19.

«У всіх комунікаціях на всіх рівнях МОЗ і всі ми маємо нагадувати громадянам, що саме вакцинація сприяє легшому перебігу захворювання», – зазначив Глава держави.

Загалом в Україні вже зроблено 30,3 млн щеплень проти коронавірусу. Вакциновано 15,3 млн осіб, із яких 14,6 млн – двома дозами.

У Кабінеті Міністрів також повідомили, що 7,8 млн українців уже подали заявки на отримання грошових виплат за ініційованою Президентом програмою «єПідтримка». 7,3 млрд грн переказано на рахунки, з них майже 2 млрд грн – витрачено.

Також з 24 січня для громадян, старших за 60 років, у межах програми відкрито можливість придбання ліків. На лікарські засоби витрачено 69 млн грн, що становить 3,4% від загальної суми.

Загалом лідером за обсягом витрачених коштів залишається книжкова галузь. На придбання літератури українці спрямували 34,4% отриманих коштів.

Окремо було відзначено, що найближчим часом уряд ухвалить рішення про розширення програми «єПідтримка» на осіб віком 14-18 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень