Захищаємо право на житло мешканців Коцюбинської громади

Дата: 01.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 209

Сьогодні за  участі Голови Бучанської районної державної адміністрації Миколи Ляшенка відбулась чергова виїзна нарада на територію державної установи «Ірпінський виправний центр (№132)» за адресою: смт. Коцюбинське, вул. Залізнична, 1, на якій знаходиться гуртожиток. На сьогоднішній час у гуртожитку зареєстровані мешканці, але прав власності на житлову площу вони не мають.

Слід зазначити, що приватизації підлягають лише гуртожитки комунальної власності.

Фото без опису

Наразі державна установа «Ірпінський виправний центр (№132)» підпадає під приватизацію як окреме майно, і є загроза, що гуртожиток разом з людьми може бути придбаний потенційним покупцем. Нажаль в  Україні спостерігаються непоодинокі випадки продажу гуртожитків... разом з людьми. Незважаючи на мораторій на виселення, жителів просять забрати речі і піти. А тим, хто чинить опір, відключають електроенергію і газ. 

Фото без опису

Щоб уникнути порушення прав людини на житло, як це зазначено статтею 47 Конституції України , за участю Голови Коцюбинської селищної ради Сергія Даніша, депутата Бучанської районної ради Богдана Слюсаренка та представників Міністерства юстиції України Олександра Гейтса та Віктора Кошинця обговорювали шляхи вирішення зазначеного питання та алгоритм передачі даного гуртожитку на баланс Коцюбинської селищної ради в найкоротші терміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень