Організація тероборони на Київщині: про що домовилися

Дата: 02.02.2022 09:23
Кількість переглядів: 133

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін обговорив з депутатами обласної ради організацію територіальної оборони регіону. Нарада відбулася 1 лютого 2022 року.

Фото без опису

«Наразі в кожному з 7 районів області організовано батальйони територіальної оборони. Загальна чисельність підрозділів територіальної оборони області на мирний час складає 404 особи, це військовослужбовці Збройних Сил України. Також на сьогоднішній час визначено всі пункти тимчасової або постійної дислокації бригади та батальйонів територіальної оборони та проводиться їх облаштування», – повідомив очільник Київщини Василь Володін.

Наразі в області триває робота з розгортання мережі пунктів постійної дислокації, забезпечення бригад відповідними приміщеннями для зберігання зброї та іншого необхідного матеріально-технічного забезпечення, а також забезпечення стійкої системи управління, у тому числі систем оповіщення та зв’язку. Паралельно ведеться робота щодо укомплектування батальйонів: як укомплектування управління бригади та батальйонів, так і контрактування резервістів.

Програмою на 2022 рік передбачено фінансування в розмірі 1 626 000 грн, але з урахуванням воєнно-політичної обстановки, існуючих загроз та уточнений запит на розрахунки, який на минулому тижні надійшли від командира бригади, до програми підготовлені відповідні зміни. Згідно з ними, пропонується збільшити фінансування Програми в 2022 році на 5 590 000 грн.

Кошти, згідно зі статтею 23 Закону України «Про основи національного спротиву», будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної оборони області, а саме: приведення пунктів постійної дислокації до стану готовності для використання за призначенням (облаштування спеціальних приміщень, приміщень для зберігання зброї та набоїв, режимно-таємних караульних та ін.), облаштування пункту управління бригади.

Василь Володін закликав депутатів облради скликати найближчим часом сесію та підтримати проєкт змін до Програми організації територіальної оборони у Київській області на 2021-2023 роки.

«Зараз маємо максимально консолідувати зусилля, щоб Київська область була готова захистити своїх жителів і в разі загрози дати відсіч агресору», – підкреслив голова ОДА Василь Володін.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень