Зустріч з трудовим колективом Інституту картоплярства НААН України

Дата: 03.02.2022 11:48
Кількість переглядів: 205

В Немішаївській громаді Бучанського району працює єдиний в Україні Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України, результатом практичної роботи якого є створення більше 120 сортів картоплі різних груп стиглості і господарського призначення, 47 з них занесено до Державного реєстру і рекомендовано для поширення в Україні

Фото без опису

З метою обговорення досвіду та перспектив розвитку галузі картоплярства Голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко 2 лютого здійснив робочий візит до Інституту та провів ознайомчу зустріч з трудовим колективом. Під час зустрічі обговорили актуальні питання роботи та проблеми Інституту картоплярства НААН, плани та перспективи.

Фото без опису

Слід зазначити, що під Інститутом картоплярства НААНУ  варто розуміти не тільки корпус чи то будівлю, а й відділи  біотехнологій, селекції та генетичних ресурсів, відтворення та оцінки якості насіннєвої картоплі, насінництва і діагностики, акредитовані  лабораторії, опорні пункти, дослідні станції, на яких вирощують нові сорти та гібриди картопліОсновне спрямування досліджень – селекція, насінництво, біотехнологія, імунологія, технологія  виробництва, зберігання та переробки картоплі.

Фото без опису

Крім того, Інститут є утримувачем генетичного банку картоплі України, який нараховує понад 3 тисяч зразків.

Фото без опису

"Майбутнє галузі – за професійними спеціалізованими виробниками, насамперед, за середніми та великими фермерськими господарствами у тісній взаємодії з науковцями і використанням їх напрацювань у вирощуванні картопляних культур", - підкреслив Микола Ляшенко.

Фото без опису

За результатами зустрічі вирішили організувати під егідою Бучанської районної державної адміністрації круглий стіл з питань перспектив розвитку вирощування картоплі у нашому регіоні за участю науковців Інституту картоплярства НААНУ, фермерських господарств та інших зацікавлених відомств та організацій.

Фото без опису

Хочеться відмітити, що колектив інституту не тільки представив і презентував свою наукову діяльність, а й проявив свою громадянську активність. Довго і ґрунтовно обговорили проблемні питання в медичній сфері, права учасників бойових дій на отримання земельної ділянки під будівництво, питання збереження лісових насаджень, які примикають до громади тощо. В ході дискусії Голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко надав вичерпні відповіді на питання, які гостро турбують  жителів громади, і взяв під особистий контроль їх виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень