Терміни подання декларації про майновий стан і доходи громадян у 2022 році

Дата: 07.02.2022 15:27
Кількість переглядів: 146

Головне управління ДПС у Київській області з огляду на триваючу кампанію декларування доходів громадян, отриманих у звітному 2021 році, нагадує терміни подання податкової декларації  про майновий стан і доходи громадян у 2022 році:

Фото без опису

- до 09.02.2022 включно повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи ФОП  (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Якщо ФОП (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, то такі доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи зазначаються нею  у річній податковій декларації, яка подається у визначений  строк (до 09.02.2022)  п. п. 49.18.5 п. 49.18 ст. 49 ПКУ.

-  до 03.05.2022 включно – громадяни, які відповідно до норм ПКУ зобов’язані подати декларацію, та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Якщо у платника податку відсутні підтвердні документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені згідно зі ст. 13 ПКУ, то такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. Заява подається до 03.05.2022 (граничний термін подання декларації).

- по 31.12.2022 включно – громадяни, які мають право на податкову знижку.

- не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду, повинні подати декларацію платники податків – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання.

За своїм бажанням громадяни обирають спосіб подачі декларації:

  • особисто або уповноваженою особою;
  • поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання (далі – поштою);
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (далі – електронна форма).

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою, або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «Електронний кабінет для громадян» сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» надає можливість сформувати декларацію з частковим її заповненням, та подати декларацію до податкового органу з  копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень