Сортування твердих побутових відходів у громадах – важливий крок для захисту довкілля, – Мінрегіон

Дата: 11.02.2022 11:40
Кількість переглядів: 174

В Україні люди все частіше починають сортувати сміття. Так, за даними облдержадміністрацій, у 1725 населених пунктах впроваджено роздільне збирання побутових відходів. 

«Сортування сміття дедалі активніше впроваджується в українських тергромадах. І це надважлива практика для захисту навколишнього середовища, яка має популяризуватися на місцях», – зазначила начальник Відділу поводження з побутовими відходами та комунального обслуговування Мінрегіону Оксана Анопрікова.

Зокрема, у 29 населених пунктах працюють 34 сміттєсортувальні лінії.  Крім того, в 11 населених пунктах будуються сміттєсортувальні комплекси. На 54 полігонах наявна система збирання фільтрату, на 18 – влаштовано систему вилучення біогазу, а також експлуатуються когенераційні установки тощо.

Фото без опису

 

Довідково

Після перероблення:

  • з макулатури виготовляють папір, а також деякі види тканин;
  • пластик перетворюють у спеціальні гранули, що згодом застосовуються у вигляді основної сировини для виробництва нових пляшок та інших речей;
  • гумові покришки слугують матеріалом для виготовлення килимів для підлоги, підошви для взуття, покриття спортивних майданчиків тощо;
  • з батарейок отримують марганець, цинк, нікель та вуглецеві сполуки тощо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень